Hlavní obsah

Pes podle horoskopu: Jaká rasa se hodí k vašemu znamení? Víme!

Foto: Thinkstock

Chtěli byste psa, ale nevíte, která rasa by se k vám hodila? Pomůže vám horoskop!Foto: Thinkstock

Reklama

Jak vybrat nového pejska pro rodinu? Řídit se můžete instinktem. A také vám může napovědět sluneční znamení – ať už to vaše nebo vašeho dítěte. Schválně, s jakou rasou neuděláte chybu?

Článek

Pes, ať už jde o jakoukoli rasu, na dálku přesně ví, jak se cítíte, má totiž asi 40x vyvinutější čich než člověk a podle toho reaguje. Vyrostou-li spolu dítě a pes, je jejich soužití vždy bezproblémové, bez ohledu na druh. Ale pro vás, kteří budete pořizovat pejska později, jsme se podívali do nepřeberného množství typů psů a několik jsme jich vytipovali k vašemu či capartovu slunečnímu znamení.

Pozor, i tak vždy platí: pes se vám přizpůsobí, nikdy vás nezradí, a aby vás poslouchal, musí mu být jasné, kde je jeho místo a kdo je vůdce smečky, potom budete oba spokojení. On, jako člen smečky, se ujímá vedení jen v nezbytných případech.

S jakou rasou neuděláte v případě svého znamení chybu?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Beran miluje pohyb, akci, adrenalin a potrpí si i na vzhled. Rozumět si bude s kolií, má inteligentní, dobrou povahu a miluje pohyb. Bobtail má podobné vlastnosti, i český fousek, ten sice není tak krásný jako kolie, ale o to více je klidným, přítulným a poslušným psem, inteligentním, aktivním a houževnatým.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Požitkářská a klidná povaha Býka si může rozumět s důstojným basetem. Ten má hluboký, melodický hlas, v terénu je schopný neuvěřitelné výdrže a pohybu a ten narození v Býku potřebují. Má klidnou, laskavou a spokojenou povahu, není agresivní ani bázlivý. S kokršpanělem, mazlivým, poslušným a veselým psem s pevným charakterem také Býci nešlápnou vedle.

Foto: Thinkstock

Pes je nejlepší přítel člověka? Jakého si ale vybrat?Foto: Thinkstock

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Milují společnost, hry, komunikace, tak si pojďte hrát. Bígl je veselý, přátelský, někdy trošku svéhlavý pes, ale kamarádský, inteligentní a čistotný. Je zvyklý žít ve smečce, takže dobře vychází s jinými psy a miluje svou rodinu. Blíženec se bude dobře bavit a ještě se zbaví úvah, jestli udělat to, nebo něco jiného, na to nebude čas.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Rodina je pro Raky téměř synonymum a skutečným strážcem domu je hovawart. Věrný přítel a průvodce člověka jen nemá rád familiárnost, a to je vlastnost, kterou Raci nemají. U svých příbytků je mají jak domkaři, tak aristokraté, pro Raky to pravé plemeno.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lev, král zvířat, milující věrnost okázalost a poslušnost. To mu splní briard, velký, silný pes s vynikající inteligencí, chutí do práce a dobrosrdečným, radostným charakterem pro život. Nepřehlédnutelný dalmatin je nesobecký a přátelský pes, není plachý ani nervózní, zvědavý na to, co se kolem něho děje a ke své rodině je velice přítulný.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Pes lvíček patří mezi nelínající plemena, což praktická Panna uvítá, navíc je to veselý a oddaný pes, schopný rozjasnit ustaranou mysl Panny. Ta ocení i pokojového psíka, který se vejde do tašky, aby se „nenervovala“, že se musí vrátit domů venčit psa. Možná to splní čivava, odvážný, živý a pohotový pes s velikým srdcem, velice oddaný svým chovatelům.

Foto: Thinkstock

Blíženci v tom mají jasno, dobře je jim s bíglem!Foto: Thinkstock

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Milují krásu, klid a eleganci. To splňuje anglický setr, laskavý, přátelský a klidný pes, lovecké plemeno, přesto ideální domácí společník, krásný a elegantně rostlý pes. Polštářkem na mazlení se může stát shih-tzu, jinak velmi chytrý a nebojácný pes, se kterým může Váha vyhrát nejednu výstavu a denně potěšit svůj smysl pro estetiku.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štír, pyšný a bojovný, si bude rozumět s anglickým mastiffem, klidným a sebejistým psem, kterého skoro nic ho nevyvede z míry a je oddaný svému pánovi. Je to spolehlivý hlídač, poslušný a inteligentní, a co Štír ocení, velmi málo štěká. Povahově si sednou i s deerhoundem, přátelským psem do bytu i do lesa.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Yorkšírský teriér je roztomilý pes, důvěřivý, ale i velmi odvážný a vyrovnaný. To jsou i typické Střelcovy vlastnosti. Je přítulný, inteligentní a jeho příbuzný australský Silky teriér patří navíc mezi nelínající plemena, což Střelec ocení. Podobný je optimista pudl, ten jen vyžaduje víc her, ale dobře si pamatuje, snadno se cvičí a svou rodinu a pána miluje.

Foto: Thinkstock

Zlatý retrívr se hodí k lidem narozeným ve znamení KozorohaFoto: Thinkstock

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Zlatý retrívr je pánovi hluboce oddaný, ale miluje i ostatní členy rodiny. Na člověka je silně fixován, což někdy osamělý Kozoroh ocení. Při setkání s jinými psy je přátelský, tak si může Kozoroh s jistotou venku popovídat a nezalézt tak do své ulity nálad. Další krásně vhodné plemeno je majestátní a hodná doga nebo inteligentní jezevčík.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáře okouzlí nezávislý, pyšný a důstojný afghánský chrt. Velmi hrdý pes, doma klidný, venku pohyblivý a rychlý. Zábavu si užije s border kolií, ta patří k nejinteligentnějším psům vůbec, učí se s velkou chutí a učením je doslova posedlá. Je to vynikající hlídač, vytrvalý, nesmírně oddaný a přátelský pes. O zábavu se postará dokonale a cítí se dobře mezi dětmi.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Najdou společnou řeč s maltézáčkem, nadevše milujícím svého pána, ke kterému silně, oddaně a citlivě lne. Velice společenský a inteligentní pes, tvárný a učenlivý, veselý a poněkud přecitlivělý. Anglický buldok je trochu tvrdohlavý, ale přátelský, pes, který si vytváří velmi silné pouto se svým pánem. Miluje děti, potřebuje být doma a cítit přátelskou atmosféru. To vše mu Ryby poskytnou.

Na jaké plemeno nedáte dopustit a jaké byste si nikdy nepořídili a proč?

Reklama

Související témata:

Načítám