Hlavní obsah

Pět stálic šatníku. Ty musíte mít!

Foto: shutterstock.com

Bílá košile je klasikaFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda! Která z nás by ji neměla ráda. Jistě mi ale dáte za pravdu, že pouze z trendy modelů šatník nevystavíte. Jestliže ano, musíte ho velmi často obměňovat a to něco stojí. Pokud si však pořídíte pár univerzálních kousků, které nevyjdou z módy nikdy, ušetříte nervy i peníze. Které to jsou?

Článek

Bílá košile

Bílá košile je prostě klasika, kterou si můžete užít dnes, stejně jako jste ji mohla nosit v osmdesátých letech a určitě bude aktuální i za dvacet let. Pořídit si můžete buďto rovnou, podobnou té pánské, anebo trochu projmutou, která zvýrazní ženské tvary. Košile by měla být dobře propracovaná, z nemačkavého materiálu a příjemná na tělo. Košili perte také výhradně s bílým prádlem, aby nezískala šedivý nádech, protože pouze pokud bude zářivě bílá, bude plnit svoji nadčasovou funkci. Bílá košile se hodí prakticky ke všemu – užít ji můžete v přísně elegantním stylu, stejně jako s džíny. Neomrzí se nikdy! Kde ji ulovíte? Levnější variantu v prodejnách Jackpot, Steilmann, Mango z těch dražších Gant, Anima Tua, Dolce Gabbana, Versace, Aigner apod.

Džíny

Džíny jsou jeden z mála typů oblečení, které nosí skutečně všichni. Pankáči, prezidenti, rockové hvězdy… A je to univerzální oděv, ke kterému můžete vzít cokoliv. Pokud jste dostatečně ulítlí, můžete je kombinovat třeba i s krátkými šatičkami – povoleno je skoro vše, pokud je to s vkusem a citem. I džíny se však mění podle módy, ale ty rovné tmavě modré se budou nosit vždy, proto se jistě vyplatí do nich investovat!

Foto: shutterstock.com

Rovné tmavě modré džíny se budou nosit vždyFoto: shutterstock.com

Rovná kožená bunda

Pokud nejste aktivistka společnosti pro ochranu zvířat, pak se vám asi kožené oděvy zamlouvají. Rovná kožená bunda se objevila někdy ve třicátých letech minulého století a postupem času se její oblékání rozšířilo i na ženy a z jejich šatníku tento kousek rozhodně nevymizel. Pokud není vzhled bundy zdobený sezonními prvky, ale jedná se o prostou rovnou bundu na zip s límcem, můžete si být jista, že ji za svůj život skutečně užijete. Navíc, pokud je vyrobena z kvalitní kůže, může se při správném ošetřování stát prakticky nesmrtelnou a vydržet vám na několik generací! To neplatí o umělé kůži. Nechcete-li tolik investovat, nebo kožené věci nepreferujete, vyberte si bundičku z pevné textilie. Poslouží vám stejně. Dobře nakoupíte v prodejně Kara, New Yorker, Mango, Zara, Retro, Gant. 

Malé černé

Znáte to. Z čista jasna jste pozvaná na velmi oficiální událost a řešíte nad otevřenou skříní co na sebe. Výsledek? Nehodí se prostě nic! A právě v těchto situacích vám tzv. malé černé šaty prokáží neocenitelnou službu. Můžete si je totiž vzít jak do práce se sakem, ale kromě vídeňského plesu v opeře i na většinu večerních oficiálních událostí, stejně jako na jakoukoliv rodinnou sešlost… Většinou jde o šaty, které mají střih na tělo, jsou tzv. pouzdrové , bez rukávů a s délkou ke kolenům. Pořídit můžete levnější i dražší varianty, ale vždy dbejte na kvalitní materiál a zpracování. Z levnějších variant určitě neuděláte chybu, když sáhnete po značce Pietro Filipi, Mango, Marks & Spencer nebo Steilmann. Z dražších variant potom MaxMara, Marella, modely Táni Kovaříkové, Beaty Rajské apod.

Černý kalhotový kostým

Černý kalhotový kostým v klasickém střihu bez větších výstřelků můžete použít dohromady, ale svoje perfektní uplatnění najdou oba dva kousky i zvlášť. Opět jejich vyznění tak můžete „srazit“ vhodnými doplňky a můžete tak vytvořit i značně ulítlý model. Platí to, co u všech nadčasových oblečcích – dbejte na kvalitu, protože nehrozí, že byste se modelu musela zbavovat po jedné dvou sezonách!  Klasický černý kostým je ideální oblečení i pro plnější postavy, opticky zeštíhluje. Kde se dobře nakupuje? Zkuste Pietro Filipi, Kláru Nademlýnskou, Apanage Steilmann, Prada, Versace, Hugo Boss.

Reklama

Související témata:

Načítám