Hlavní obsah

Pletení bez jehlic: Na tuhle šálu vám stačí jenom ruce a hodina času!

 

Reklama

I když jste jehlice nikdy ani neviděli, zvládnete si uplést velkou zimní šálu. Nevěříte? Potřebujete jen tlustou přízi, vlastní ruce a velmi podrobný návod. Ten vám přinášíme ve videu.

Článek

Huňaté kruhové šály, které kolem krku vytvoří pohodlnou teplou ozdobu, jsou stále v módě – a navíc tak krásně zahřejí! Podle našeho videonávodu si můžete vyrobit vlastní model, který bude ideálně ladit s barvou vašeho kabátu nebo kozaček.

Tlustou přízi koupíte ve švadlence nebo v e-shopu. Je-li vám na kůži příjemná čistá vlna, sáhněte po ní – vlákno je silné a dobře se s ním pracuje, ovšem šála vyjde na 700 až 800 korun. My jsme tvořili z výrazně levnější směsi akrylu (60 %) a vlny (40 %) – za 209 korun jsme pořídili 250gramové balení, které odpovídá 105 metrům příze. Po rozdělení na dvě zhruba stejná klubíčka jsme pletli dvojmo, upletli jsme dvacet řad a spotřebovali jsme veškerý materiál, takže na středně širokou kruhovou šálu potřebujete přibližně 50 metrů vlákna. Můžete ovšem zvolit menší průměr – záleží, jak přiléhavou šálu chcete.

Než začnete, pusťte si video několikrát, abyste si zapamatovali tři nejdůležitější grify: nahazování ok, samotné pletení a ukončování. Za hodinku máte na krku vlastní výtvor a můžete dělat parádu!

Tak hodně štěstí!

Reklama

Související témata:
Prize

Načítám