Hlavní obsah

Po čtyřicítce se to projeví naplno

Foto: Maxulen.cz

MaxulenFoto: Maxulen.cz

Muži nestárnou. Muži zrají. Alespoň tak se to říká, ne? Jsme zkušenější, ekonomicky zajištění, můžeme si dopřát to, po čem toužíme. Ruku v ruce s tím ale jde menší aktivita v sexu, pokles libida a celkové energie. Chuť něco změnit? I tu aby člověk pohledal. Poznáváte se?

Článek

I muži mají svůj přechod. Že u žen s věkem dochází k fyzickým a psychickým změnám, je známá věc. Pokles hladiny testosteronu po 30. roce věku je ale mužskou záležitostí, která může zapříčinit pokles libida, změny nálad, nedostatek energie, ale třeba i úbytek svalové hmoty. Spíše než cvičení se na vás dřív projeví ty dobré večeře, které si po něm dopřáváte.

Foto: Maxulen.cz

Foto: Maxulen.cz

Pokles hladiny testosteronu je přirozený

Mužský pohlavní hormon testosteron je důvodem, proč jsou muži obvykle vyšší a statnější než ženy, mají hluboký hlas, výraznější ochlupení a více svalové hmoty. Na vrcholu, z pohledu množství testosteronu, jsou okolo dvacátých narozenin. Kolem třicítky začíná množství primárního mužského hormonu v těle klesat. Tenhle proces se nazývá andropauza. Je přirozená, ale velmi často nijak příjemná. Mnoho mužů má pocit, že jim najednou chybí síla, energie a chuť se pustit do něčeho nového. S poklesem hladiny hormonů klesá sexuální touha a po čtyřicítce ztrácí tělo průměrného jedince každý rok přibližně 3 % svalové hmoty, kterou nahrazuje v tkáních tukem.

Foto: Maxulen.cz

Foto: Maxulen.cz

Věk nezastavíte, s jeho negativními důsledky ale můžete bojovat

Chcete-li proti negativním dopadům snížení hladiny hormonů bojovat, nemusíte nutně podstupovat hormonální léčbu a konzumovat hormonální přípravky. Nejlepší obranou proti poklesu hladiny testosteronu je pravidelný fyzický trénink, který pomáhá tvorbě testosteronu v mužském těle. Proti boji s příznaky poklesu testosteronu jsou na trhu k dostání i kvalitní doplňky stravy. Patří mezi ně i vysoce kvalitní doplněk stravy pro muže – Maxulen.

Maxulen nijak nezvyšuje hladinu testosteronu v těle, ale pomáhám mužům lépe čelit negativním dopadům, které pokles hladiny testosteronu přináší. Obsahuje patentovaný výtažek ze semene pískavice řeckého sena – Testofen®. Bylo provedeno mnoho vědeckých studií, které potvrdily účinky Testofenu na podporu libida, růst svalové hmoty a zlepšení sexuálního prožitku**. Další studie prokázala, že Testofen® dokáže uvolnit vázaný testosteron v bílkovinách, které mužské tělo do té doby neumělo využít.***

Složení Maxulenu dále přispívá k rovnováze metabolismu tuků (pískavice řecké seno), udržení normální hladiny testosteronu v krvi (zinek), snížení míry únavy (vitamin B6), normální plodnosti (zinek) a k normální psychické činnosti (hořčík).

*Thomas G. Travison, A Population-Level Decline in Serum Testosterone Levels in American Men

**E. Steels, et al; Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation, Phytother.Res., (2011) Vol. 25, 1294–1300.

***A. Rao et al; Testofen, a specialised Trigonella foenum-graecum seed extract reduces age-related symptoms of androgen decrease, increases testosterone levels and improves sexual function in healthy aging males in a double-blind randomised clinical study, The aging male: the official journal of the International Society for the Study of the Aging Male, (2016) Vol. 19; 134-142.

Načítám