Hlavní obsah

Po přečtení spalte vás dostane!

Foto: palacepictures.net

Brad Pitt jako přihlouplý trenér fitnessFoto: palacepictures.net

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin vstoupila netradiční americká komedie. Od ostatních ji odlišuje třeba skutečný nadhled a originalita. Komedií vyvolaný smích boří kinosály. A tvůrci pro nás přichystali i bonus - úžasný Brad Pitt v roli hloupého prosťáčka!

Článek

Zvláštní kombinaci humoru připravili pro své diváky tvůrci nové americké komedie Po přečtení spálit. Naprosto hloupou a téměř nereálnou zápletku servírují špičkoví hollywoodští herci a tváří se u toho nanejvýš vážně. Snímek pochází z dílny bratrů Coenů, režisérů filmu Tahle země není pro starý.

Osborne Cox (John Malkovich) již mnoho let pracuje pro CIA jako operační důstojník. Když dostane padáka, rozhodne se o tom všem napsat memoáry. V této těžké situaci, kdy se ze dne na den ocitne prakticky na dlažbě, nemůže čekat ani podporu od své manželky Katie. Ta totiž podala žádost o rozvod a chce utéct za svým milencem (George Clooney).

Foto: palacepictures.net

John Malkovich se rozhodně vydírat nenecháFoto: palacepictures.net

Rozvodový pracovník Katie doporučí, aby nejdříve zmapovala manželovy účty, aby věděla, o kolik ho může při rozvodu oškubat. Na CD vypálí nejen soubory s financemi, ale i Osbornovy připravované memoáry. Ty později zapomene ve skříňce fitcentra, kde je následně najde trenérka Linda.

Poté, co Linda zjistí, že se na disku píše o CIA, vytuší možnost získání vysoké peněžní částky a neváhá začít Osborna vydírat. V tom všem jí pomáhá její hloupý kamarád sportovec Chad (Brad Pitt), který má techniky vydírání dokonale odkoukané z filmů. Dostane Linda výkupné od Osborna, ruského velvyslanectví nebo samotné CIA, aby za získané peníze podstoupila vysněné plastické operace?

Odpověď na vás čeká v kině už teď. Komedie, která se všemožně vrtá v lidských vztazích a tvrdě útočí na neschopnost tajných služeb, vás určitě dostane!

Po přečtení spalte (Burn After Reading) Režie: bratři Coenovi Hrají: John Malkovich, George Clooney, Brad Pitt, Frances MacDormand, Tilda Swinton a další V původním znění s titulky, 96 minut palacepictures.net

Reklama

Načítám