Hlavní obsah

Podívej se za etiketu a najdeš štěstí!

Reklama

Záleží vám na tom, co jíte, sledujete složení a původ potravin, pečlivě čtete etikety… A podívali jste se ale někdy na obaly, které se za etiketou skrývají?

Článek

To, v čem jsou potraviny a nápoje zabaleny a skladovány, je stejně důležité, jako produkt samotný. Ne, nejsme povrchní a netvrdíme, že si máte vybírat čistě podle estetických měřítek, víme však, že obal může ovlivnit svůj obsah. O plusech a minusech jednotlivých druhů obalů se diskutuje už dlouho, k oblíbeným tématům patří svět zamořený plasty, vratné, nebo nevratné láhve a podobně.

Jedno je však jasné: z pohledu hygienické čistoty a schopnosti zachovávat chuť a čerstvost balených potravin a nápojů vede jednoznačně skleněný obal. Kdo chce zdravě žít, důvěřuje sklu – o tom je přesvědčeno 88 procent evropských spotřebitelů a 87 procent považuje sklo za vůbec nejlepší obalový materiál pro potraviny a nápoje. ( Průzkum InSites 2014)

Váš soukromý aroma trezor na dobroty i vzpomínky

Trezor na peníze nepotřebujete, protože jich tolik nemáte? Váš osobní a jedinečný aroma trezor ukrývá vaše spíž.

Sklo nejlépe chrání potraviny a nápoje, protože je inertní a nepropustné. To znamená, že nic se nedostane ze skla do výrobku, nic nepronikne do výrobku sklem ani zvenčí a nic neuniká ven. Uvnitř zůstávají vitaminy, původní chuť, šumivost i čerstvost. Skleněný obal je jako trezor, který chrání a uchovává svůj drahocenný obsah po mnoho let. A nemusí jít zrovna o luxusní archivní šampaňské, ale třeba o marmeládu z borůvek, které jste sbíraly to léto, kdy jste se seznámila se svým budoucím mužem.

Čisté a přírodní

Sklo je 100% přírodní, vyrábí se pouze z písku, sody a vápence. Je chemicky stálé, neuvolňuje toxické chemikálie, takže nepoškozuje přírodu ani lidské zdraví. A na rozdíl od jiných obalových materiálů nepotřebuje žádné další vrstvy či přísady, aby chránilo potraviny a nápoje. Neobsahuje bisfenol A, který nedávno zakázala Evropská unie v plastových lahvích pro děti, či jiné škodlivé látky jako acetaldehyd nebo antimon, obsažené v jiných obalových materiálech.

Sklo je stoprocentní sklo a je krásné. Dovedete si představit romantickou večeři s vínem a vodou v něčem jiném než ve skle, v němž se odráží plamínky svíček? I džemům, jogurtům a džusům u bohaté nedělní snídaně, při které se sejdete s celou rodinou, to nejvíc sluší ve skleničkách. Sklo je ozdobou každého stolování a vytváří noblesní atmosféru.

Pokud chcete najít štěstí, je vaše volba křišťálově jasná.

Reklama

Související témata:

Načítám