Hlavní obsah

Podzimní chmury a splíny: Zbavte se jich pomocí tajemných metod!

Foto: Profimedia

Proti podzimním chmurám se dá bojovat i ezoterickými zbraněmiFoto: Profimedia

Reklama

Podzim a jeho deštivé počasí svádějí ke špatné náladě, zachmuřenosti a únavě. Život si však můžete udělat šťastnější i prostřednictvím našich ezoterických tipů. Jaké vyzkoušíte?

Článek

Ubránit se podzimním chmurám není jednoduché, bojovat s nimi můžete mnoha způsoby. Jaké možnosti nabízí ezoterika?

Obklopte se nabitými kameny

Polodrahokamy jsou skvělými zářiči pozitivní energie samy o sobě, ještě mnohem lépe ale fungují, pokud je správně nabijete tak, aby vyhovovaly právě vám. Prvním krokem je výběr vhodného kamene – zvolte ten, který vás nějak osloví. Ideálními pro zlepšení nálady jsou například rodonit, který má zároveň uklidňující účinky, univerzální křišťál, jadeit, kámen štěstí, nebo sluníčkový citrín. Z těch dražších pak rubín, kámen naplnění, vášně a nadšení.

Kameny je nejlepší na začátek očistit pod tekoucí vodou a nabít – někomu vyhovuje energie sluneční, někomu měsíční. Kameny můžete nabít v plamenu svíčky, vonným dýmem, zakopáním do země i ponořením do přírodního pramene. Vyzkoušejte více způsobů a najděte ten, který vyhovuje vám. Kameny pak noste pořád u sebe, abyste se jich mohli často dotknout třeba v kapse. Vyčistí vám mysl a vlijí do žil pozitivní energii.

Foto: Profimedia

Kameny jsou mocné. Buď je noste u sebe, nebo se jimi nechejte třeba masírovatFoto: Profimedia

Vyzkoušejte lávové kameny

Masáž lávovými kameny patří mezi velmi příjemné relaxační techniky, které ozdraví a nabijí nejen vaši mysl, ale i tělo. Tmavé lávové kameny se nahřívají v horké vodě, a pak se přikládají na tělo, kde uvolňují svaly svou vahou i teplem.

Kromě toho probíhá i masáž, obvykle s vonnými oleji dle vašeho výběru – na zahnání chmur se hodí hlavně citrusové vůně, mandarinka, pomeranč či citron, také koření jako badyán a skořice. Masíruje se pomocí dvou větších kamenů.

Masáž je ještě účinnější, pokud se lávové kameny očistí a nabijí energií a popíšou symboly štěstí. To mohou být různé symboly Slunce, čínské znaky pro štěstí a radost, keltská triáda nebo runa štěstí Wunjo.

Pořiďte si solnou lampu

Solné lampy mají velký účinek na harmonizaci okolního prostředí a prosytí celý obytný prostor pozitivní energií. Díky tomu budete moci vždy po příchodu domů dobít baterky a načerpat sílu pro další dny. Síla soli je velmi podceňovaná a nevyužívaná, více o ní si najděte v článku Magická síly obyčejné soli: Netušíte, co všechno dokáže.

Foto: Profimedia

Při koupeli využívejte sílu voňavých bylinFoto: Profimedia

Vsaďte na koupele

Na podzim se hodí všelijaké bylinné koupele, které zahřejí na těle i na duši. Povzbuzovací a energizační účinek, který vám pomůže v boji s depresemi, mají jak sušené bylinky nebo bylinné soli, tak éterické oleje. Volte éterické oleje s vůní citrusů i jiného ovoce, jako je broskev či jablko, z bylin a koření pak skvěle funguje opojná levandule, benzoe, bergamot, santalové dřevo, skořice, zázvor, jasmín nebo muškátový oříšek. Všechny působí antidepresivně a mysl rozjasní a pozvednou.

Pořiďte si amulety štěstí

Negativní energie a špatné nálady rozptýlí i dobře zvolené amulety a talismany. Nemusí se jednat o nic nápadného. Zvolit můžete drahé kameny v podobě šperku. Může jít ale i o dřevo nebo kov, které ozdobíte magickými symboly. Například runou Wunjo, která hezky vypadá a zároveň vás bude nabíjet pozitivní energií. Dobrou volbou je i klasický pentagram, pěticípá hvězda, která vás bude chránit před okolní i vaší vlastní negativitou.

Harmonizační symbol jin a jang uvede vaši mysl do rovnováhy a zbaví vás chmurných nálad bez příčiny. Také trojúhelník směřující nahoru, alchymistický symbol ohně, je dobrým pomocníkem pro projasnění dnů. V neposlední řadě funguje i jednoduchý symbol Slunce, kolečko s tečkou uprostřed.

Jaký způsob vyzkoušíte?

Reklama

Související témata:

Načítám