Hlavní obsah

Podzimní útlum v sexu? Takhle ho zastavíte!

Foto: Profimedia

Nemáte chuť na sex? Naše tipy vás rozpohybují :-)Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únava, fyzická i psychická vyčerpanost vedoucí k sexuálnímu půstu? Podzim si vybírá svoji daň! Nenechte se jím ovládat a probuďte v sobě jiskřivou energii, která nastartuje váš výkon v práci i v posteli!

Článek

Ještě před pár dny bylo horko a slunečno, kdežto teď prší a na některých místech republiky se dokonce objevil sníh. Tato náhlá změna počasí má negativní vliv na psychiku i fyzickou energii. Taky patříte k těm, kteří se v podvečer svalí na gauč a unaveně oddychují? Nemáte pomyšlení ani na sex? Dobrou zprávou je, že opravdu nejste jediní.

Po létě přichází útlum

„Tento stav bývá naprosto přirozený, jako když padá podzimní listí,“ říká Jana Zittová, koučka a ženská terapeutka ze Školy pro ženy s tím, že to, že vám chybí energie a snižuje se chuť na sex v podzimním čase, je důsledkem nerespektování rytmu dne i roku. V podstatě se jedná o odraz toho, jak kdo v létě odpočíval.

Žádné dobití baterek se nekonalo? Pak se nedivte, že partner má narážky na sexuální půst. Ještě než si na milostné pokusy najde někoho jiného, zkuste svoji energii nastartovat. Pár opatření existuje.

Lepší než afrodiziakum? Očista!

„Doporučuji udělat si podzimní očistu celého organismu. Je dobré se vždy zaměřit na určitý orgán, který potřebuje pročistit a posílit v daném podzimním měsíci. Například v říjnu je oslaben žaludek,“ vysvětluje odbornice a dodává, že existuje spousta detoxikačních metod i stravy, která může napomoci v cestě za energií, přičemž vždy je dobré očišťovat 21 dní.

Tento proces je důležitý proto, aby sexuální energie mohla proudit přirozeně a nestagnovala. Pokud vás trápí virózy, zkusit můžete koloidní stříbro užívané vnitřně. Hodně udělá i pohyb.

Foto: Profimedia

V létě jste nedostatečně odpočívali? Není divu, že jste nyní unavení a skleslí...Foto: Profimedia

Více vzduchu, méně těžkých jídel

„Nebojte se jít ven, i když není zrovna nejhezčí počasí. Čerstvý vzduch v kombinaci s jízdou na kole, během nebo jen procházkou udělá velice dobře na těle i duši,“ dál popisuje Jana Zittová a přidává radu, že ve dvou se to lépe táhne.

Projít se můžete i s partnerem a po svižném pohybu absolvovat společnou sprchu, která navodí romantickou atmosféru. Nebo snad máte radši saunu? Otužíte se a zbavíte toxinů. Těm se snažte vyhýbat, stejně jako alkoholu a těžkým jídlům, které by vám mohly vzít hodně energie třeba před milováním. Radši se vrhněte do objevování nových věcí.

Sexy zábava pro svobodné i páry

Podle Jany Zittové je vhodné zapsat se do kurzu salsy nebo nějakého párového tance. „Zaručeně vás nakopne veselá sexy hudba. Rozhýbete pánevní dno i svou sexuální energii a můžete se i seznámit, pokud jste single,“ dodává odbornice a přidává další tip, kterým je tantra jóga pro ženy. Ta pracuje s dynamikou pánevního dna, s dechem, meditací i relaxací.

„Ženy, které na tyto kurzy chodí právě v podzimním čase, se cítí být nabité a dokonce i přitažlivější. Aby ne. Toto cvičení uvolňuje ženský hormon estrogen, který omlazuje a zkrášluje. A pozor, existuje i tantra cvičení pro muže,“ dál objasňuje Jana Zittová, jež doporučuje i kurzy tantra masáží, ve kterých se vyučuje, jak masírovat milence v intimní oblasti.

„Pokud máte ostych, tak si dopřejte jakoukoli jinou masáž, nebo se jen s partnerem namasírujte navzájem,“ uzavírá koučka s přáním příjemného sexy podzimního času. A věřte, že je potřeba!

Foto: Profimedia

Příjemnou procházkou s partnerem si nejen ozdravíte organismus, ale také se díky ní můžete naladit na společné hrátky v posteliFoto: Profimedia

Tak trochu ideální stav

I světoznámá antropoložka Helen Fischer na stránkách americké univerzity Rutgers uvedla, že sex v těchto dnech vaše tělo prostě potřebuje. „Množství testosteronu obecně klesá koncem jara, ale na podzim, a to především v listopadu, výrazně stoupá. Proto není dobré se sexu vyhýbat,“ uvedla. Tak co, ještě pořád nemáte sex v plánu?

A jak válčíte s podzimní únavou vy? Jaké fígle doporučujete ostatním?

Reklama

Související témata:

Načítám