Hlavní obsah

Pohodlné i stylové: Široké kalhoty jsou v kurzu!

Foto: Nikola Šrajerová

V širokých kalhotách pózovala naše čtenářka MartinaFoto: Nikola Šrajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Super úzké kalhoty mají velkou konkurenci. Na paty jim šlapou široké střihy, které se staly jedním z hlavních trendů jara. Nosí se ve všech podobách – včetně zkrácených verzí a průhledných nohavic!

Článek

Široké kalhoty patří ke kouskům, po kterých sice všichni pokukují, ale málo kdo si je nastěhuje do šatníku. Důvod? Spousta žen neví, s čím je zkombinovat, a často tápe také při volbě bot. Proto jsme si pro vás připravili několik módních sestav, kterými se můžete inspirovat. V kalhotách pózovala naše čtenářka Martina.

Vezměte to zkrátka

Pokud s širokými střihy začínáte, doporučujeme vám nejprve vyzkoušet některé z kratších verzí. Šortky jsou pro přelom jara a léta ideální, díky odhaleným nohám se také nemusíte zabývat myšlenkami, jestli vám střih nepřidává na kilech. Inspirativní je také škála barev, co třeba namixovat žlutou s šedomodrou a oranžovou?

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šortky (Zara, 999 Kč), top (New Yorker, 179 Kč), boty (Destroy, Calvin Klein, info o ceně v obchodě), kabátek (Promod, 1599 Kč), náhrdelník (Parfois, 399 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Dejte šanci potiskům

Jakmile si jednou obléknete volné splývavé kalhoty, uvidíte, že jejich počet začne ve vašem šatníku nebezpečně narůstat. Lehké kalhoty s potiskem můžete doplnit jednoduchým topem, podpatky tentokrát klidně vyměňte za placky nebo platformy.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: kalhoty (Van Graaf, Marc Cain 6499 Kč), top (F&F, 379 Kč), boty (Destroy, US Polo, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Zara, 499 Kč), náramek (Ann Christine, 199 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Ani dlouhé, ani krátké

Módní je také tříčtvrteční délka, která dá vyniknout kotníkům i krásným lodičkám. Bílé kalhoty s puky jsou naprostou klasikou, která se vám bude velmi snadno kombinovat. Spojit ji můžete třeba s modrobílým vzorovaným topem.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: top (Reserved, 899 Kč), kalhoty (F&F, 529 Kč), náramek s perlou (Parfois, info o ceně v obchodě), široký náramek (C&A, 199 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 899 Kč), boty (Humanic, 599 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: Archiv firem

Jarní trend číslo jedna? Široké kalhoty ve zkrácené délce! Které si vyberete vy?Foto: Archiv firem

Poodhalte bříško

Široké kalhoty do pasu skvěle doplní další jarní trend – zkrácený top. Díky tomu, že neodhalujete pupík ale jen část nad bříškem, navíc nepotřebujete dokonale vysoustružené svaly. Máte-li štíhlou postavu, klidně ho zkuste. Super krátké topy noste se sakem nebo delší vestou. Módní záležitostí jsou také stylové batůžky.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: kalhoty (Lindex, 999 Kč), top (Zara, 599 Kč), vesta (Vero Moda, 1149 Kč), batoh (Parfois, 899 Kč), náhrdelník (Promod, 449 Kč), náramky (Camaieu, 299 Kč/2 kusy), boty (Högl, 3999 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Průsvitný trend

Za zmínku stojí i kalhoty v průsvitném provedení. Pod svrchní vrstvou se skrývají šortky, které zakryjí všechno, co je potřeba. Kalhoty rafinovaně poodhalují nohy a díky jejich lehkosti budou velmi příjemné i v letních dnech.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: top (Vero Moda, 1149 Kč), kalhoty (Sisley, 1899 Kč), náramky (Camaieu, 349 Kč/ set 3 kusů), kabelka (F&F, 649 Kč), boty (Parfois, info o ceně v obchodě)Foto: Nikola Šrajerová

Líbí se vám trend širokých kalhot, nebo přece jen zůstanete u užších střihů? Napište nám!

Související témata:

Načítám