Hlavní obsah

Návštěva v bytě, kam si stačí přinést jen kartáček na zuby a bydlíte

Foto: archiv firmy Mota-Engil Real Estate (12x)

Byt, který je připraven k nastěhování, je příjemně zařízenFoto: archiv firmy Mota-Engil Real Estate (12x)

Reklama

Pojďte se s námi podívat do bytu v novostavbě, který předem zařídilo interiérové studio. Líbilo by se vám nastěhovat se vlastně do hotového?

Článek

Potřebujete bydlet a nemáte chuť trávit čas vybíráním nábytku, dekorací a doplňků? Pak je pro vás ideální koupit si zařízený, povětšinou vzorový byt od nějakého developera. Nabídka je docela pestrá, je vskutku z čeho vybírat. Pokud toto nepotřebujete, můžete se dnešním interiérem třeba jen inspirovat.

Tento dvoupokojový docela prostorný 2+kk o rozloze přes 61 m2 s velkým balkonem se nachází v novostavbě bytového domu v Praze. Svým charakterem i vybavením je určen spíše pro mladý, začínající pár. Byt v tomto duchu zařídilo studio Potrusil s.r.o., které ho vybavilo „na klíč“. Přidanou hodnotou bytu je velký balkon, jsoucí podél jedné stěny obývacího pokoje a celé stěny ložnice, a rovněž množství velkých oken, která zajišťují světlo po celý den.

Obývák je plný světla

Ústřední místností je obývací pokoj s jídelním a kuchyňským koutem. Pokoj je obdélníkový, tedy nemá jedno centrum, nýbrž dvě. Jsou jimi jednak kuchyňský stůl, jednak sedací souprava jako ústřední bod obývací části. Obývacímu pokoji dominují velká dřevěná okna se vstupem na balkon a další velké panoramatické okno. „Byt má promyšlené řešení, dobré uspořádání a originální prvky, které ho odlišují od běžného standardu,“ říká Mirka Mikulicová z developerské společnosti Mota-Engil Real Estate.

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj s jídelním koutem, v čele místnosti je linka vyrobená na míruFoto: Archiv firmy

Vestavné skříně všude, kam se podíváte

Co se týče vybavení, důraz byl dán na funkčnost. Designéři zvolili osvědčenou bílo-černou barevnou kombinaci, která ponechává budoucím majitelům bytu prostor pro doladění podle jejich gusta. Šikovné i praktické jsou vestavné skříně a díky na vyrobené míru, jimiž je byt vybaven – jsou v ložnici, v předsíni i obývacím pokoji. Zcela logicky v bytě nejsou květiny ani dekorace a doplňky, které dotvářejí interiér a vtiskují mu osobitost a atmosféru.

Foto: Archiv firmy

Linka má tvar písmene L. Dveře jsou z laminované bílé a antracitové desky, vestavěné spotřebiče jsou Electrolux Philco. Se spotřebiči vyšla kuchyň asi na 200 tisícFoto: Archiv firmy

Styl, který se umí kamarádit s jinými

„Snažili jsme se o vyváženost, chtěli jsme zachovat volný prostor a přitom zajistit dostatek nábytku na ukládání věcí. Zvolili jsme minimalistický styl, ten se dobře snese s prvky jiných stylů,“ popisuje vybavení interiéru Pavel Vágner ze studia Potrusil. Byt je tak kompletně vybaven nábytkem a je de facto připraven k nastěhování. Byt v této úpravě stojí 4 172 137 Kč.

Foto: Archiv firmy

Ložnice (18 m^2 ) je orientována na západ a je z ní rovněž přístupný balkon. Je vybavena manželskou postelí s nočními stolky, vestavěnou skříní a komodouFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Koupelna s vanou a WC je přístupná z chodby. Umyvadlo i závěsné WC jsou Ideal Standard (střední cenová kategorie), na stěnách jsou obklady v příjemné hnědo-béžové barevné kombinaciFoto: Archiv firmy

Jaký je váš názor na tyto bytové „polotovary"? Určitě máte představu, jak byste bydlení dovybavili. Diskutujte pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám