Hlavní obsah

Pomoc, nemám orgasmus!

Foto: Thinkstock

Starosti a problémy se promítají i do sexuálního životaFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování bez sladké tečky na závěr… Potíže okolo dosažení orgasmu zná nejedna žena. Stres, psychická stagnace, nedůvěra. Dá se s tím žít a vyrovnat? Existuje nějaký trik na „odblokování“? Přečtěte si náš návod, jak spolehlivě dosáhnout orgasmu!

Článek

Izabele je 24 let. Se svým přítelem chodí tři a půl roku, takže se navzájem neznají první pátek. Sex ale u nich probíhá následovně: „Mazlíme se, všechno je v pořádku, Michal se snaží mi udělat dobře, ale po pár minutách to vzdá, protože mně to nejde. Většinou vzdychne, zařídí se podle toho a je po milování,“ vypráví Iza. Zároveň ale přiznává možnost jisté sobeckosti ze strany jejího partnera: „S Michalem jsem nikdy neměla orgasmus. Zažila jsem ho pouze jednou jedinkrát, a to s jiným mužem. V době, kdy jsem nynějšího přítele ještě ani neznala. Proto vím, že to jde, ale nechápu, proč ne s ním?“ krčí rameny blondýnka.

Odpovědnost? Hlavně u sebe!

Říká se, že se ženy vyhýbají milování s muži, kteří k nim nemají důvěrný vztah, a proto to v sexu nejiskří. Není řešením to partnerovi zazlívat, vyčítat mu „nesprávné“ postupy, nedostatečně hluboké city, pomalé reakce atd., ale spíš se rozhodnout změnit to, udělat první krok a mít cíl svůj sexuální život probudit.

Ženy nesou životní zklamání těžce

Kromě nedůvěry v partnera a jeho chování je na prvních příčkách příčin ještě stres či obtíže ve vztahu jako takovém, které nedovolí ženám uvolnit se a prožívat milování se vším všudy. Z toho ve většině případů plynou těžkosti při dosažení vyvrcholení a je jasné, že dokud se vztah mezi dvojicí neupevní a city vůči druhému nebudou dostatečně opětovány, mohou se různé techniky a postupy naprosto minout účinkem.

Ona rada se tak zdá jednoduchá: Oddělovat problémy od sexu. Ale copak jsou ženy stejné jako muži? Pochopitelně že ne. Křehčí pohlaví tohle zpravidla nedokáže. Nicméně pár doporučení pro ty, které se s orgasmem perou, tu máme. Fungovat ale budou pouze tehdy, když si dotyčné udělají samy v sobě jasno. Teprve pak se mohou vrhnout na znovuvzkříšení svého milostného života.

Foto: Thinkstock

Netrpělivý partner není velkou oporouFoto: Thinkstock

Jak na orgasmus?

  • Naučte se přistoupit na myšlenku, že vaše tělo je krásné, žádoucí a zasluhuje si pozornost. Pohodlně si lehněte na záda, zavřete oči a dotýkejte se tam, kde je vám to příjemné.
  • S partnerem si zahrajte malou hru, kdy se mu nemusíte dívat do očí a případně tak myslet na spousty věcí okolo něj. Posaďte se k němu zády a požádejte ho, aby vás dráždil prsty či vibrátorem.
  • Takový malý trik upotřebte i při orálním sexu. Svěste hlavu z postele, nechte si do ní nahrnout krev, což způsobuje intenzivní prožitky.
  • Současně nalaďte i svoji mysl na okamžik vyvrcholení. Zkrátka si představte, že už orgasmus máte. Zakružte boky a zatněte vaginální svaly. Fantazie vám pomůže k lepší milostné náladě.
  • Sama sebe můžete podrobit i napínání při masturbaci. Pokaždé, když se budete blížit vzrušení, na pár minut přestaňte s drážděním. Přerušování má moc strhnout výsledek k nebývalé síle.
  • Používejte lubrikační gel.

Buďte k sobě milá!

Zbavit se negativních pocitů je dlouhodobější záležitost, rychlejší úspěchy však zaznamenáte, když se budete soustřeďovat na ty, které prožíváte, na rovinu partnerovi sdělíte, co po něm žádáte, a taky si najdete více času sama na sebe čili oprostíte se od tlaku. Jestliže to nepůjde hned, nepodléhejte depresím. Berte to jako přechodný stav, kdy orgasmus není alfou a omegou vašeho milostného života.

A co vy? Máte orgasmus při každém milování?

Reklama

Související témata:

Načítám