Hlavní obsah

Pomoc proti akné (nejen) pro teenagery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akné je jedním z nejčastějších kožních problémů. I když postihuje hlavně teenagery, může přetrvávat v podobě pupínků i v dospělosti. Naštěstí existují přípravky, které dokážou akné držet pod kontrolou!

Článek

Akné postihuje více než 80 % všech dospívajících a 40 % dospělých. Jedná se o zánětlivé onemocnění kůže provázené zvýšeným maštěním kůže, tvorbou drobných bílých či černých teček (komedonů) nebo hnisavých pupínků. Většinou se objevuje v partiích, kde je nejvíce mazových žláz, tedy hlavně na obličeji v tzv. T-zóně. Nedokonalosti pleti nejsou jen problémem dospívajících. Vzhledem k hormonálním změnám např. v období menstruace dokážou pupínky potrápit až polovinu žen starších 25 let. Zánětlivé vřídky se pak objevují zejména v oblasti dolní čelisti, krku a při vlasové hranici.

Jak udržet akné pod kontrolou?

Akné se nedá moc dobře předejít, nicméně existuje několik pravidel, která pomohou udržet akné pod kontrolou a zabrání jejímu zhoršování:

  • Dotýkejte se co nejméně obličeje během dne. Dotyky způsobují zvyšování mastnoty kůže a zároveň mohou zanést infekci do otevřených pórů;
  • Pravidelně čistěte svoji pleť, ale myslete na to, že přípravky nesmějí pleť vysoušet – pokud je totiž kůže nadměrně vysušovaná, tvorba mazu se dále stupňuje!

Čištění je základ péče o problematickou pleť

  • Používejte speciální přípravky na problematickou pleť, které působí antibakteriálně, zabraňují vysušování pleti, ale zároveň regulují tvorbu mazu;
  • Nevymačkávejte pupínky – může dojít k poškození pokožky, po kterém mohou zůstat jizvičky. Podobné úkony je vždy lepší nechat na kosmetičce;
  • Dbejte na zdravou a vyváženou stravu a dodržujte pitný režim. Sladkosti a mastná jídla mohou u některých lidí zhoršit akné, i když přímá souvislost mezi stravou a vznikem akné nebyla přímo prokázána;
  • Dbejte na dostatek spánku – spánek ostatně prospívá každé pleti;
  • Navštivte dermatologa, pokud v průběhu 1–3 měsíců nedojde ke zlepšení, nebo naopak dojde ke zhoršení projevů akné.

Dokonalá péče o problematickou pleť a akné

Čisticí pleťová voda DermoPURIFYER:Důkladně odstraňuje přebytečný kožní maz i nečistoty a působí antibakteriálně. Ale nedráždí a nevysušuje pleť!

Zmatňující denní krém DermoPURIFYER: Účinně zbavuje pleť lesku a vyhlazuje pleť. Optimálně reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu. Ideální pod make-up.

Eucerin DermoPURIFYER: pleťová voda, zmatňující krém a korektor

Korektor DermoPURIFYER:Okamžitě kryje nedokonalosti pleti, a navíc urychluje vymizení pupínků. Světlejší odstín korektoru úžasně splývá s pletí.

Tip navíc: Sérum DermoPURIFYER: Složení s kyselinou mléčnou viditelně zlepšuje celkový stav pleti a předchází tvorbě akné. Lehká textura se rychle vstřebává.

Eucerin Sérum DermoPURIFYER

Více informací o produktech Eucerin naleznete na www.eucerin.cz.

Související témata:

Načítám