Také v létě milujete lehká jídla a zeleninu všeho druhu? Dejte si s námi skvělé saláty! Máme pro vás tipy na pomocníky, které užijete na jejich přípravu.
Článek
Většina kuchyňského nářadí si své funkce uchovává po stovky let. Mění se ale materiály, z nichž se vyrábějí, a také design. Podívejte se na potřeby a pomůcky, které jsou nejen funkční, ale navíc také krásné. A na přípravu salátů jich potřebujete hned několik.
Zachovejte kvalitu ovoce a zeleniny
Ovoce a zelenina při nesprávném zacházení mohou ztratit cenné nutriční látky nebo hnědnout. Například zelený salát se doporučuje trhat na kousky nebo krájet plastovým vykrajovátkem.
Jiří Středa, šéfkuchař z krkonošského hotelu Grund Resort Golf, doporučuje na léto saláty všem, kdo potřebují tělu dopřát oddych a nechtějí jej zatěžovat náročnými porcemi: „Připravte si například osvěžující listový salát s čerstvým ovocem, listovým špenátem a piniovými oříšky, či rukolu s kozím sýrem, rajčátky a ořechy, které představují dokonalou kombinaci chutí, a přesto nezatíží organismus ani vaši linii.“
Bez dóz, struhadla a pořádné mísy to nejde
Velká salátová mísa se servírovacími nástroji a miskami je základem jak pro přípravu, tak pro servírování salátů.
Vychytávky, které vás nadchnou
Výrobci přicházejí s celou řadu kuchyňských vychytávek, jenž vám práci usnadní, zpříjemní, a navíc kuchyni zdobí.
„Tyto výrobky jsou dodávány z nerezavějící oceli s krytem, aby nedošlo k úrazu ani ve chvílích, kdy se s výrobkem nepracuje," vysvětluje Veronika Motyčková ze společnosti Tescoma a dodává: „Většina těchto prémiových výrobků je vhodná do myčky.“