Hlavní obsah

Pomozte Ježíškovi: Co pod stromečkem vaše děti nejvíce ocení?

Ačkoli se zdá, že vybrat dárek pro nejmenší musí být snadné, občas se Ježíšek při výběru pořádně zapotí. Jak se v té bohaté nabídce hraček vlastně vyznat a která udělá vašim dětem největší radost?

Článek

Hračky byste měli vždy vybírat nejen podle věku a vyspělosti dítěte, ale také podle jeho zájmů. Které hity letošních Vánoc byste neměli opominout?

Zábava pro nejmenší

Hračky nemusejí plnit jen funkci zábavní – mohou těm nejmenším pomoci například také s jemnou motorikou nebo s rozvíjením logického myšlení. Vybírat můžete třeba z nejrůznějších chrastítek, skládaček či hracích dek, díky nimž se naučí tvary a rozvinou kreativitu, nebo interaktivních her, jež podpoří motorické schopnosti. Navíc takové hračky děti spolehlivě zabaví.

Motorická kostka Bino

Velmi vděčnými jsou pro malé děti také nejrůznější plyšové hračky. Sázkou na jistotu jsou nejrozmanitější zvířátka, případně postavy z večerníčků či animovaných filmů pro nejmenší. Výhodou plyšáků je, že si je děti mohou vzít kamkoli s sebou – i do postýlky.

S pohybem pak těm nejmenším mohou pomoci odrážedla či jiná dětská vozítka. Velmi oblíbená jsou také nejrůznější houpací zvířata – kromě klasického houpacího koně seženete i řadu dalších zástupců zvířecí říše, ze kterých bude mít vaše dítě nejen pod stromečkem opravdovou radost.

Pro kluky i holčičky

Ačkoli přibývá rodičů, kteří se brání rozdělování hraček na ty pro kluky a pro holky, faktem zůstává, že spousta holčiček touží po panence a hodně kluků po autíčku. Pokud máte takové „nadšence“ také doma, je z čeho vybírat. Dceru či vnučku jistě potěší panenka-miminko, o kterou se musí starat, případně chodící a mluvící panenka. Sázkou na jistotu je pak panenka Barbie.

Mattel – Barbie a kůň snů

Kluci zase budou nadšení z malých či větších vláčků, autíček či autodráhy. Velmi oblíbená bývají nákladní auta, v nichž mohou děti převážet ostatní hračky, venku pak případně písek, či nejrůznější modely traktorů nebo buldozerů.

Velký buldozer Bruder

Carrera First Disney Cars

Chybět by pod stromečkem neměla ani stavebnice, která děti nejen baví, ale také rozvíjí jejich představivost, motoriku, ale třeba i trpělivost. Už dávno neplatí, že jsou stavebnice doménou kluků! Spolehlivě zabaví i holky. Například Lego nabízí nejen stavebnici, ze které mohou děti postavit města, zábavní parky nebo dopravní prostředky, ale také motivy z animovaných filmů. Především holky jistě potěší série Princezny.

Lego City

Lego Princezny

Pro větší děti pak máte na výběr z množství nejrůznějších deskových her. Ty vybírejte podle věku a vyspělosti svých potomků. Některé klasické hry se dokonce prodávají v několika věkových verzích – například oblíbené Monopoly můžete koupit i pro předškoláky. Velmi oblíbené jsou také různé puzzly, případně hlavolamy a logické hry, se kterými se děti rozhodně nebudou nudit a na chvíli zapomenou na svět počítačových her a mobilních telefonů.

Hasbro – Monopoly Junior

Reklama

Načítám