Hlavní obsah

Jak se zbavit zábran

Foto: samphoto/jiunlimited

Účinky drog sice odbourávají zábrany, ale raději se naučte mít ráda sama sebeFoto: samphoto/jiunlimited

Reklama

2. díl - Některé zábrany ničí milostný vztah, jiné mu pomáhají. Takový stud ale patří do té první kategorie. Kapka alkoholu mu může prospět, jak jsme se dozvěděli v prvním díle (v sobotu), ale proč je nesmysl užívat pro uvolnění drogy? To se dozvíte v našem druhém díle.

Článek

Použití drog

Zakázané látky mají schopnost vnést mysl do úplně jiného světa. Zda je lepší nebo horší, toť otázka. Každopádně tento imaginární prostor zbavuje napětí, úzkosti a dalších negativních emocí, což sice může vypadat jako neškodný proces, ale pořád tu mluvíme o drogách, návyku a potřebě dávky zvyšovat, aby se dosáhlo stejné nirvány jako při předchozím experimentu. „Běžné" milování nebude stačit vražednému tempu a stane se nudným. A co takové vedlejší účinky? Hm, radši zůstat u klasiky a standardu a zaměřme se na hlubší poznání některých lidských blokací.

Zhasínání světla

Někomu může vlastní tělo připadat nehezké a neforemné: jakmile se v něm sám necítí dobře, nemůže od ostatních chtít, aby ho vnímali jako pohodovou a sexy bytost. A čím že se maskují údajné nedostatky postavy a narušená psychika? Zhasínáním světla! To se však může negativně odrazit na pohledu toho partnera, který touží vidět do tváře své milované osoby a sledovat její slastné výrazy. Receptem, jak z toho ven, je použít kouzelnou formuli a mít se rád(a)!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nestyďte se před partnerem svléknoutFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Stud při svlékání

Svléknout si jen tak šaty před druhou osobou? Pro někoho nereálné! Tato zábrana většinou pramení odkudsi z dětství a předsudků. Nechuť poskytnout partnerovi pohled na to, co jemu samotnému připadá krásné, taktéž může zasahovat do vzájemné důvěry a porozumění. Tak proč se tomu nepostavit čelem a nezbavit se zbytečného tlaku?

Pocit viny a masturbace

A je to tu zase - sebeukájení jako tabu. Pořád jsou tací, kteří považují onanii za nepřípustnou a cítí se provinile, když si ji „neodpustí". I názor, že masturbace je pro zakomplexované jedince bez partnera, je vyjádření nějakého neználka. (Že by právě zakomplexovaného?) Vlastní uspokojování přitom provází mnoho mužů a žen po celý život, milenec nemilenec, partner nepartner. Společná masturbace při milostné předehře zase nahrává uvolnění, takže není důvod se jí zříkat.

Nechuť provádět orální sex

Samozřejmě že ne pro každého je orální sex báječnou praktikou. Nutit do ní? Nesmysl! Ale pokud mezi dvojicí existuje důvěra a otevřenost v komunikaci, dá se s tím něco udělat. Jako s hygienou a obavami, že chuť nebo vůně pohlavních orgánů není podle gusta. Prostě mluvit a nedusit to v sobě, říkat partnerovi, co cítím a vnímám.

Překonávání překážek může pár stmelit. Ale taky tomu může být naopak. Nejdůležitější položkou na seznamu při pokusech problém vyřešit, je snaha o komunikaci a dorozumění. Pomoci může i odborník (psychoterapeut, sexuolog, manželský poradce). Tito kvalifikovaní lékaři neřeší takové problémy poprvé a jistě mají za sebou nějaké úspěchy v léčení v předchozích případech. Takže myslet na to, vždyť mnoho problémů má své řešení a bez studu je přeci jen to milování tak nějak... krásnější.

Reklama

Načítám