Hlavní obsah

Jak se zbavit zábran 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I zábrany jsou k něčemu dobréFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

1. díl - Jak na sexuální zábrany? Milování při ztlumeném světle, nechuť dotýkat se sama sebe, neschopnost otevřeně o sexu hovořit... Pomůže snad kapka alkoholu na uvolnění?

Článek

Všichni máme zábrany nějakého druhu. Kdo říká, že ne, tak lže. Zábrana se dá specifikovat těmito slovy: překážka za štěstím, která brání myšlenkám a chování v jejich realizaci. Týká se každodenního života i sexu. Kde mají překážky původ? Kdo je přikrmuje na životě?

Co se v mládí naučíš...

Západní společnost je vůči sexu ještě jaksi... skeptická a neotevřená. Výchova potomků stále není na takové úrovni, aby se dítěti jednoduše řeklo: „Tvá vagina nebo penis slouží k tomu a onomu a na masturbaci není zhola nic špatného. Pokud se nebudeš vulgárně ukájet na veřejnosti, nemusíš se bát pohrdání ostatních, i ti vědí, že hladit sám sebe je normální." Snad se někdy dočkáme toho, že to přesně takhle bude... Ve většině případů to bohužel chodí tak, že se dítěti dostane výprasku nebo hysterických scén, když ho rodič přistihne při „osobní chvilce". Co tím tak dává najevo? „Masturbace je zlá a špatná. A ty taky, jestli ji provozuješ. Laskavě respektuj, že v mém domě se něco takového provádět rozhodně nebude!"

Perverzní praktiky?

Proč si vlastně spousta lidí myslí, že tam dole je to nečisté a hanebné, nevhodné obdivu? Jedním z důvodů může být fakt, že pohlavní orgány sousedí vedle orgánů vylučovacích. Jako mnoho sousedství i tohle nemusí být pro každého ideální. Přitom třeba na močení některé páry postavily své vzrušení (praktika zvaná piss, která už tedy patří do perverzních hrátek). Dlužno dodat, že za normálních okolností je moč tekutinou, která neobsahuje cizorodé zárodky. Za to anální oblast je návštěvníky přeplněná, střeva si s nimi rozumí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Alkohol utlumuje zábranyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ale zpět k zábranám. Co by se stalo, kdyby mávnutím kouzelného proutku zcela zmizely? Nespíš by každý souložil od rána do večera, nebo jak by ho to bavilo, nezatěžoval by se ochranou, promiskuitou ani nezvladatelným chtíčem za každou cenu. Takže vlastně všechny zábrany nejsou špatné. Některé z nich potřebujeme, ale když je jich zase až příliš hodně, milostnému vztahu neprospívají.

Alkohol škodí? Jak kdy!

Pro jejich překonání, respektive navození atmosféry a uvolnění se, užívají lidé po celém světě alkohol, protože působí na přední stranu mozku, čímž zábrany utlumuje. Malé dávky (jedna dvě skleničky) proto neuškodí, dokáží rozvázat i pevné spoutání. Z chladu udělat teplo, z cudnosti vášeň - však to znáte. Vyšší množství alkoholu ale u mužů přispívá k impotenci a probudit se po styku s „kočkou" na zádech a bolehlavem taky asi není vítaným zakončením milování.

Reklama

Načítám