Hlavní obsah

Hovory pod peřinou

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Postel je nejlepším místem k rozhovoruFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postel je jako svatyně. Slouží k odpočinku, milování a spánku. Víte ale, že je i nejvhodnějším místem pro důvěrné rozhovory?

Článek

Mnohé páry mají problémy jen proto, že si nevyhradí čas a prostor pro rozmluvy a vzájemné porozumění. Jeden nedává druhému příležitost, aby vyjádřil své myšlenky, pocity, zážitky ze dne. Otevřený postoj uspokojuje citovou stránku člověka, ale dnes, bohužel, je doba natolik chaotická a uspěchaná, že na příjemné rozhovory není mnoho času. Změňte to!

Postel - místo důvěrných rozhovorů

Nejlepším místem, které přímo prahne po důvěrnostech, je postel. Může vám hlavou probíhat cokoliv, ale uvolněnější a přátelská atmosféra dává šanci vyslovení i těm méně příjemným informacím - starostem nebo třeba plánování. Každopádně je čas od času vhodné vypnout televizi o něco dříve a hupnout s partnerem pod peřinu. K ruce si můžete připravit oblíbené pití, aby situace byla opravdu uvolněná. Pohodlně se posaďte co nejblíže k sobě, opřete se o polštáře, dívejte se navzájem sobě do očí a můžete začít. V konverzaci vynechte témata, o nichž víte, že by mohla vést k hádkám nebo nedorozumění. Postel je prostě místem, kam nepatří spory, vztek ani výčitky. STOP nepříjemným přiznáním a informacím, jež způsobují akorát bolest!

Tíživé problémy ale z rozhovoru vyjmuty nejsou, ba naopak si partneři mohou vyjít vstříc v řešení sexuálních potíží. Závažnost problému lze odlehčit přiznáním vlastních pocitů, pokud jeden z páru trpí ostýchavostí nebo má nějaké zábrany. Podpora je cítit i z ticha. Dát najevo, že umíte i naslouchat a ne jen mluvit, otevírá bránu k citlivým tématům.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedVětšina lidí má ve vztahu mezeru v komunikaciErotická přání

Někteří mají potřebu hovořit o svých erotických představách a přáních. Je pravdou, že když je sdělují v tak důvěrné atmosféře, erotično může probudit touhu na milování. Tak výjimečné chvíle jsou přínosem, tělesně i duševně sbližují, osvěžují intimní vztah jako kostka ledu na rozpáleném těle. Nicméně pozor na tenkou hranici. Co když se svěřování a odhalení niterných pocitů stane předmětem vášnivé diskuse, která neskončí zrovna podle vašich představ? Jestliže se budete tvářit dotčeně nebo dáte najevo své rozhořčení nad vyřknutými slovy, přiznáte, že nejste připravena přijmout partnerovy fantazie. A že tím pádem nic nechápete.

Připravena na pravdu?

Není jednoduché slyšet, že partner má přání, která se s těmi vašimi nemusí ztotožňovat. Vize, že se ve snu miluje se svojí sekretářkou, dokáže zabolet. Nutno ale podotknout, že sexuální představy jsou od reálného života vzdáleny a jejich kouzlo spočívá v tom, že člověk za ně nemusí nést odpovědnost. Pokud jste typ, který má strach z partnerových snových tužeb, radši se do oblasti tajných zákoutí milencovy duše nepouštějte, protože by se vás jeho tajemství mohla dotknout.

Napětí před spánkem

Do postele taky nechoďte naštvané. Případný spor vyřešte ještě před tím, než pod peřinu vklouznete. Běžné rozepře by vám neměly narušovat klid. Když jeden něco dusí a snaží se ležet vedle osoby, na kterou je momentálně naštvaný, ke spokojenému usínání to nevede. Navzájem se omluvte a ukončete veškeré potyčky tak, aby vás negativní emoce netrápily ještě nad ránem. A zbytečně.

Reklama

Související témata:

Načítám