Hlavní obsah

Použitím koncentrátoru kyslíku lze i předejít hospitalizaci

Foto: dreamstime.com

Při nedokysličení organismu je nutné pacientovi dodávat kyslík o vysoké koncentraciFoto: dreamstime.com

Některá onemocnění srdce a plic mohou zapříčinit vážný nedostatek kyslíku v organismu. Pacientovi je pak nezbytné kyslík o vysoké koncentraci dodávat. Využitím koncentrátoru doma lze zkrátit, či dokonce předejít hospitalizaci.

Článek

Vzduch, který dýcháme, obsahuje asi 21 % kyslíku, což zdravému člověku zpravidla vyhovuje. Při nemoci se to ale může změnit. Nedostatek kyslíku v lidském těle je spojen zejména se selháváním srdce, plicní embolií, CHOPN, plicní fibrózou, astmatem, zápaly plic, ale také třeba poruchami krevního oběhu nebo neurologickými onemocněními. Při léčbě pomáhá příjem čistého, koncentrovaného kyslíku.

Díky pravidelnému příjmu koncentrovaného kyslíku se pacient cítí lépe, vrací se mu životní energie, zlepšuje se mu paměť, ale i imunita. Kyslíková terapie má u pacientů pozitivní vliv také na psychiku, bolesti hlavy, únavu. Kyslíkovou terapií lze zkrátit, nebo dokonce zcela eliminovat hospitalizaci pacienta.

Vzduch jako surovina

Dodávat kontinuální proud kyslíku je hlavní funkcí koncentrátoru. Koncentrátor kyslíku pracuje na jednoduchém fyzikálním principu: Odděluje molekuly kyslíku a dusíku, čímž vzniká kyslík o vysoké koncentraci. Jedinou surovinou je tedy vzduch z okolí přístroje.

Foto: ingimage.com

Dodávat kontinuální proud kyslíku je hlavní funkcí koncentrátoruFoto: ingimage.com

Nejvyšší koncentrace

S parametrem koncentrace kyslíku 93 % ± 3 % patří koncentrátor Heltes OLV-5A do kategorie přístrojů, které zaručují příjem kyslíku v nejvyšší možné koncentraci. Přístroje z této kategorie jsou vhodné jak pro použití doma, tak i ve zdravotnických zařízeních.

Koncentrátor Heltes umožňuje průtok až 5 litrů kyslíku za minutu, což je pro většinu lidí optimální. Intenzitu průtoku lze nastavit na přístroji, vyšší průtok nemá vliv na koncentraci kyslíku. Zařízení je vybaveno nebulizérem, který kyslík zvlhčuje. Pomáhá tak při léčbě dýchacích onemocnění a brání vysušování nosní sliznice.

Foto: flashstudio.cz

Přístroj je vybaven mnoha funkcemi a bezpečnostními prvkyFoto: flashstudio.cz

Množství funkcí, malé rozměry

Koncentrátor Heltes OLV-5A je vyroben z kvalitních materiálů pro spolehlivý i bezpečný provoz. Přístroj je vybaven mnoha funkcemi a bezpečnostními prvky. S váhou 15 kg jde o jeden z nejlehčích přístrojů ve své kategorii. Tichý provoz, jen 45 dB(A), vyhoví i uživatelům, kteří jsou citliví na hluk. Pro snadnou manipulaci je koncentrátor vybaven kolečky a velkým madlem.

Více o koncentrátoru Heltes najdete na variopharma.cz. Každý zakoupený koncentrátor osobně doručíme, instalujeme a zajistíme odborné zaškolení obsluhy. Ke koncentrátoru za 25 900 Kč získáte zdarma bezkontaktní teploměr Depan a oxymetr Depan pro měření nasycenosti krve kyslíkem. V případě zájmu nás kontaktujte na telefonním čísle 728 875 325 nebo e-mailem na adrese kyslik@variopharma.cz.

Reklama

Načítám