Hlavní obsah

První pomoc po divokém večírku

Foto: shutterstock.com

Pro začátek vypijte trochu vodyFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyrazila jste na dámskou jízdu, vypila více koktejlů, než byste přiznala, vykouřila krabičku cigaret a domů dorazila hodně pozdě? I když jste se pravděpodobně bavila, nejspíš už víte, že den po divokém večírku nebývá zrovna růžový. A že takový nebude ani váš vzhled. Naštěstí existuje několik triků, jak noční hříchy odmazat!

Článek

Mějte na paměti, že než skočíte do postele, musíte tvář vyčistit. Chápeme, že nemáte zrovna náladu na zdlouhavé procedury, ale sáhněte alespoň po odličovacích ubrouscích, vyzkoušet můžete ty od Garnier nebo Dermacol. Máte-li dost energie na cestu do koupelny, natřete se hydratačním krémem. Než ulehnete, vypijte sklenici čisté vody.

Čím začít ráno

Zakouřené prostředí, alkohol a nedostatek spánku - to vše může za to, že se ráno nepoznáváte. Pleť bývá suchá, zašedlá, a pokud jste přeskočila čisticí proceduru, i znečištěná a plná pupínků. Vzpružte se sprchou, ale nezapomeňte na střídání teplé a studené vody. Lehněte si na chvíli na postel - hlavou dolů. Díky prokrvení se vám do tváře vrátí zdravá barva. Pokud máte čas, udělejte si čisticí nebo hydratační masku. Do té můžete přidat lžičku rozpustné kávy, která má rozjasňující účinek a dodá vám barvu. Jestliže pospícháte do práce, tvář alespoň vyčistěte a natřete hydratačním krémem. Pokud pod něj přidáte ještě sérum, vrátí se vaše pokožka dříve do původní kondice. Před odchodem pleť osvěžte termální vodou ve spreji.

Foto: shutterstock.comZmírněte následky večera hydratační maskou Zmírnění otoků

Vzhledem k tomu, že jste spala jen pár hodin, se můžete těšit na opuchlé oči. Jednu věc proti otokům můžete udělat už před spaním - vezměte si polštářek navíc a spěte s hlavou o něco výš, než jste zvyklá. Ráno potom vyzkoušejte jeden z jednoduchých triků: na oči přitiskněte lžíce, které dáte na chvíli namrazit, vyzkoušet můžete i sáčky s heřmánkovým čajem (pochutnejte si na šálku čaje a použitý vlažný sáček přiložte na deset minut na oči), případně kosmetické tamponky namočené v mléce. Pokud máte z kouře zarudlé oči, nezapomeňte na oční kapky.

Maskování důkazů

Na kruhy pod očima použijte korektor s nažloutlým nebo broskvovým nádechem. Na postižená místa ho lehce vťukejte. Do svého make-upu pak přimíchejte trošku tekutého rozjasňovače. Použít můžete i rozjasňující korektor, který nanesete okolo očí, na linky od nosu ke rtům, těsně nad střed vrchního rtu a pod vnější okraj obočí. Neopomíjejte tvářenku, která vám dodá potřebný šmrnc. Nejste-li na ni zvyklá, aplikujte alespoň bronzer. Pro tentokrát zapomeňte na tmavé barvy a na oční víčka použijte světlé odstíny. Vyzkoušejte trik vizážistů a vnitřní koutky obtáhněte bílou, případně stříbrnou tužkou. Na rty použijte balzám a jemný lesk.

S vlasy se dnes příliš netrapte a udělejte si vysoko vyčesaný culík. Pokud nestíháte mytí vlasů, nezapomeňte na suchý šampon, který vás zbaví nejen mastných vlasů, ale také kouřového zápachu.

V tento den - více než kdy jindy - platí, že základem úspěchu je hydratace. A to nejen zvenčí, ale i zevnitř! Takže až půjdete (téměř) dokonale upravená ven, nezapomeňte láhev s vodou!

Reklama

Související témata:

Načítám