Hlavní obsah

Práci mi zachránilo těhotenství!

Foto: Thinkstock

Intriky mému nadřízenému nevyšlyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že vám v práci může zavařit i chlap, dokazuje náš další příběh. Z kolegy se vyklubal psychický terorista. Máte podobné zkušenosti s některou ze svých spolupracovnic? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Článek

Než se dostanu k jádru vyprávění, přiblížím situaci ve firmě, která mě už dva roky zaměstnává. Je středně velká, asi 25 zaměstnanců. Stejně jako jinde v republice není ani u nás na maloměstě hledání pracovního uplatnění jednoduché, což vede k velkému konkurenčnímu boji.

Umíte si asi představit, jak to vypadá, je-li napětí mezi zaměstnanci vygradováno tím, že se vedení firmy tu a tam zcela nečekaně a bez varování začne zbavovat lidí... Dokonalé podhoubí pro intriky a podrazy všeho druhu.

V kolektivu nepopulární majitel nikdy neměl potřebu mezilidské vztahy řešit, vždy mu šlo pouze o prosperitu firmy a nechal podřízené, aby si vyřizovali účty mezi sebou.

A pak tu byl můj „milovaný“ nadřízený oddělení. Nazývejme ho Ferda Mravenec, zkrátka práce všeho druhu. Vědělo se o něm, že šéfa zrovna nemusí, osobně jsem toho názoru, že se ho prostě bál; ve své podstatě slaboch.

Ferda se mnou začal mít problém, neumím si to jinak vysvětlit, podle mě se prostě bál o svou práci a postavení a začal na mne vyvíjet psychický tlak. Vynechám-li fakt, že mě začal diskreditujícím způsobem pomlouvat, dokázal ovlivnit hrstku „svých lidí" a cíleně shazoval mé výsledky.

Nakonec můj díl zodpovědnosti začal převádět na jiného zaměstnance a tím mi odebíral mou náplň práce a posléze mi i nezakrytě začal hrozit výpovědí a podobně. Paradoxem je, že se ke mně už dávno předtím doneslo cosi o záměru mě nahradit.

Řešením by asi byla výpověď z mé strany, bohudík jsem ve znamení Býka a ten se jen tak nevzdává. V době, kdy jsem byla už několik měsíců těhotná, mi byla předložena dohoda o ukončení pracovního poměru, a poté, co jsem ji odmítla podepsat, výpověď ze strany zaměstnavatele, podepsaná ne majitelem, jak bývalo obvykle zvykem, ale pletichářem Ferdou. Čárou přes rozpočet mu bylo mé těhotenství, protože těhotné ženy jsou v ochranné lhůtě.

Happy-end? Docela určitě, na mateřské prožívám jedno z nejspokojenějších období posledních několika měsíců a vlastně už to celé vidím s nadhledem, jako jednu velkou lidskou komedii.

Zažila jste nějaký psychický nátlak ze strany kolegyně? Léčí si na vás někdo své nedostatky? Poznala jste na vlastní kůži mobbing? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám