Hlavní obsah

Prádlo pro muže? Víme, jaké vybrat!

Foto: shutterstock.com

Navrhnout dobře padnoucí prádlo trvalo dlouhoFoto: shutterstock.com

Reklama

„Střihů pánského spodního prádla je 3x víc než dámských kalhotek," říká znalkyně módy Helena Konarovská, za kterou jsem se vydala s kamerou, abych pro vás zjistila, jak správně vybrat pro partnera ten správný kousek. A protože se blíží Valentýn, máme pro vás tipy, jak udělat miláčkovi a potažmo i sobě radost!

Článek

„Proboha, kde jsi k tomuhle přišla?!" vítá mě se sarkastickým úsměvem už ve dveřích odbornice na spodní prádlo a při tom se dívá na mého prvního „urostlého" modela, kterého jsem si hrdě na natáčení videa přivedla. Hned jsem věděla, že stejně jako minule, kdy jsme vybíraly prádlo pro dámy ( Aby podprsenka seděla. Tajné tipy!), se i dnes dozvíme spoustu zajímavých věcí. A taky že ano!

Mužské nářadíčko versus pohodlí

Narozdíl od nás českých žen, které máme tendenci podhodnocovat velikost svého poprsí, muži své intimní křivky zahalují do o několik čísel větších trenek. Proč? Prý kvůli pohodlí. Jen jeden z mých modelů měl velikost správně, ovšem vzor označila paní Konarovská jako vhodný pro studentíka a ne pro dospělého muže.

Exkluzivní podívanou, jaké chyby ve výběru udělali tři vybraní muži a co by jim zvolila odbornice Helena Konarovská, můžete vidět na reportážním videu zde:

{stream-video}

Barva umí divy!

Vrátíme se ještě na okamžik ke správnému výběru barvy. Platí tady jednoduché pravidlo: čím světlejší typ muže, tím by měl volit tmavší odstíny barev. Postavu lze krásně modelovat pomocí různých vzorů. Hitem sezony jsou exotické, které přidají na objemu tam, kde je potřeba. Je-li účelem prádla naopak něco zakrýt nebo zúžit, vyberte partnerovi prádlo se širším pruhem na zadečku nebo jednobarevné.

Špatným střihem zkazíte, co se dá

Jak už jsem předeslala, střihů je 3x více než u dámských kalhotek. Jen nohavičky mají 6 délek a tanga se vyrábí ve 4 typech. Hlavními strůjci těchto počinů jsou Němci a Francouzi. U nich také najdete to nejkvalitnější pánské prádlo. A jak poznáte levné od drahého, potažmo nekvalitní od kvalitního?

V první řadě je to ve švech. Nejkvalitnější a nejdražší pánské „spodky" nemají žádný šev. Takže si chlap nemusí honit trenky všude možně při jakémkoliv pohybu, jak říká paní Konarovská. Když už švy, tak po stranách. Nejnepohodlnější je „středový šev", na který je lepší raději zapomenout. Muži jsou chlupatí všude a tenhle zdánlivě zanedbatelný proužek dokáže nadělat pěknou neplechu. Ještě připomínka: Pokud ho nepřesvědčíte o uplejším střihu, pořiďte mu alespoň pevnější gumu, ať se mu při náhlém vzrušení neposunují proklatě nízko.

Foto: MachoTrans, Calvin Klein

Pánské bikiny, boxerky a trenkyFoto: MachoTrans, Calvin Klein

Délka nohavičky versus postava

Říká se: Podle nosa poznáš kosa. U prádla platí: Podle typu a tvaru nohou, potažmo celé postavy, musíte vybírat správnou délku nohaviček. U boxerek je rozhodující šířka stehna (počítá se od kolen). Čím vypracovanější má váš partner stehna, tím kratší by měl mít nohavičky. „Sledujte aktivity svého chlapa!" radí Helena Konarovská. Proč? Protože cyklista by měl nosit jiné prádlo než třeba kulturista. Muž s úzkými boky a třeba i štíhlýma nohama potřebuje naopak delší nohavičku. Slipy si ovšem může dovolit jen málokdo. Ne finančně, ale střihově. I když nejsou v poslední době mezi muži tolik populární jako boxerky, nosí se. Většinou špatně. Podle odbornice si je bez problémů mohou dovolit pouze majitelé úzkých boků a rovných (i svalnatějších) nohou. Ostatní, zapomeňte! Na druhou stranu odbornice vyvrátila mýtus o jejich zdravotní škodlivosti.

Útulně a v bezpečí

„Nejlepší jsou bavlněné!" říkají muži! Omyl! Lepší než stoprocentní bavlna, je kombinace s lycrou. Bavlna se totiž rychle vytahá a zežmolkovatí. Pokud váš chlap trpí alergiemi, je ideální 60% bavlna a zbytek lycra. Prádlo má pak stejně savé účinky a zachová si svůj tvar i vzhled. Nejdražší kousky pánského spodního prádla se šijí z hedvábí (opět v kombinaci s lycrou). Pokud chcete investovat do pohodlí, tohle je správná cesta.

Perfektně sladení

Jako k hrnci patří poklička, tak ke spodnímu dílu prádla patří i vrchní část. Tričko nebo tílko by mělo rozhodně ladit. Jak toho docílit? Nejjednodušší je volba stejné barvy. Ale pokud muži nechtějí vypadat jako uniformovaní Japonci (výrok paní Konarovské), je trendy alespoň jednu barvu na boxerkách opakovat i na tričku. U tílka (ale i trička) by naši miláčkové neměli zapomínat oholit se v podpaží. V tomhle ohledu jsou čeští pánové trochu opoždění od zbytku Evropy. Důvod je především estetický, ale i funkční. Že to dělají jen homosexuálové, je dávno vyvrácený mýtus.

Všichni pánové byli po odborné konzultaci jako vyměnění. A co je důležitější, měli možnost se přesvědčit, že i upnutější trenky mohou být pohodlnější než ty, které mají právě na sobě. Světe, div se, byli dokonce ochotní vydat i větší finanční obnos za kvalitnější kousky, což považuji z vlastní zkušenosti za zázrak. Aby ne, když jim to v nich tak slušelo!

Jestli se váš milovaný brání jakýmkoli změnám, je Valentýn ideální příležitostí, jak ho „téměř bezbolestně" překvapit nápaditým dárkem. Věřím, že vyhodit staré prošoupané kousky pro vás nebude už takový problém.

Nevíte si s čímkoli ohledně výběru pánského prádla rady? Pište nám své dotazy na info@prozeny.cz nebo do diskuse. Helena Konarovská na ně ráda osobně odpoví v dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám