Hlavní obsah

Předsíň 4x jinak: Pro menší byty!

Foto: JYSK

Můžete zkombinovat různé policové skříňkyFoto: JYSK

Reklama

Čtyři háčky na zdi, lavice a pod ní vyskládané boty – vypadá vaše předsíň nějak podobně a vy si nevíte rady, jaký nábytek sem pořídit, protože na sestavu skříněk chybí místo? Prošli jsme za vás různé showroomy a prodejny a přinášíme čtyři tipy, jak si vstupní prostor zkrášlit.

Článek

Předsíň a chodba do bytu jsou místa, která vidí návštěvy jako první. Často si hned za vstupními dveřmi udělají obrázek o tom, jaké jsme. K čemu nám pak bude naklizený obývák a blýskající se kuchyň, když nás hned za dveřmi označí za ošuntělou, zanedbanou a starou, stejně jako naši předsíň? Vyberte si, jak to změnit!

Varianta 1: Stavebnice pro každý prostor

Že nemáte místo? Na předsíň stačí i 60 centimetrů. Stěnu Ok 11 od firmy ID Point tvoří svislé nosné tyče, na které lze zavěsit různé poličky a skříňky. Jejich šířka je 60 cm. Na dvě tyče – jedna stojí 8200 Kč a ke dvěma máte zdarma část s věšáky – tak lze zavěsit polici na boty, polici na čepice nebo kabelky (stojí kolem tisícikoruny), případně uzavřenou skříňku. V nabídce je i zrcadlo a několik typů uzavřených skříněk v různých velikostech a povrchových úpravách. Po celé délce tyče je vodicí drážka, proto si lze výšku jednotlivých segmentů nastavit tak, jak potřebujeme. Pokud máme místa více, lze vedle sebe dát dvě pole jako na obrázku, cena této sestavy je 40 340 Kč.

Foto: ID Point

K tyčím se dají připevnit různé poličky a skříňkyFoto: ID Point

Varianta 2: Levný a variabilní

Velmi příznivé ceny, ale i v poslední době tolik oblíbené ořechové dřevo zdobí kolekci nábytku Lupo od Jysku. Předsíň si lze opět nakombinovat z různých policových dílů, podle toho, kolik máme místa a zda více oceníme zásuvky nebo lavici. Ty kousky, které nedoléhají až k podlaze a zároveň pod nimi není dostatečný prostor, abychom sem snadno „zajely“ koštětem s hadrem, jsou opatřené kolečky pro snazší manipulaci. Botník se třemi zásuvkami má výšku 104, délku 55 a hloubku jen 20 cm. Přijde na 1799 Kč, za regál se čtyřmi zásuvkami o velikosti 119 x 40 x 40 cm zaplatíme 2499 Kč a otevřený pětipolicový regál stojí 799 Kč. V nabídce jsou i odkládací stolky, lavice, nízké komody a další prvky.

Varianta 3: Vybere si každý

Klasika do bytu i venkovského domu – to je lakovaný dřevěný nábytek. Kolekce Ställ nabízí kompletní vybavení od botníku přes lavici až po věšák. Potřebujeme na ni jen 75 cm místa. Přitom kompletní zařízení předsíně lze pořídit za méně než pět tisíc korun. Horní police s věšáky a odkládací plochou na čepice či kabelky o délce 75 cm přijde na 1290 Kč, stejně stojí i lavice sloužící jako otevřený botník. K sestavě lze přikoupit i uzavřený, ten můžeme mít ve dvou velikostech s kapacitou 8 nebo 18 párů bot. Komu se zdá březové dřevo příliš nudné, ať zkusí sáhnout po bílém nebo naopak tmavém černohnědém laku.

Foto: IKEAKolekce Ställ nabízí kompletní vybavení

Foto: KYZLINKNa předsíňovou stěnu navazuje vestavná skříňVarianta 4: Předsíň 3,7 x 2 metry za 86 000 Kč

Úzká dlouhá chodba – tak vypadá předsíň v nejednom bytě i domě. Slouží nejen jako vstupní prostor, ale často jde o jediné místo, kam se vejdou vestavěné skříně. Stejnou situaci řešil architekt z firmy Kyzlink i tady. Využil toho, že do vedlejší místnosti nejsou dveře a do tohoto prostoru vedle vstupních dveří umístil věšákový panel a botník, které přišly na 6900 a 13 600 Kč. Tím předsíň rozšířil a propojil ji s vedlejší společenskou místností. Vestavěná skříň s posuvnými dveřmi byla nejdražším kusem nábytku, stojí 42 899 Kč. Na druhé straně pohodlně pojme kabáty pro celou rodinu, nezbytné drobnosti je možno umístit do zásuvek komody za 22 800 Kč. Sádrokartonová příčka řeší oddělení komody od skříně a zároveň poskytuje možnost zabudování osvětlení. Záměrně zde byly zvoleny světlé barvy nábytku i podlahy, aby se prostor opticky nezmenšoval a který navíc oživuje červeně vymalovaná stěna. Celková cena nábytku se vyšplhala na 86 000 Kč.

Ještě si myslíte, že je těžké sehnat hezký nábytek do minipředsíně? Tak konec výmluvám, i pro vstupní část bytu přece platí, že co je malé, to je pěkné!

Reklama

Související témata:

Načítám