Hlavní obsah

Prevence v mobilu vás pozve k lékaři

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z hlavních pilířů zvládání aktivního života je bezesporu vaše zdraví. Kromě zdravého jídla a sportu nesmíte zapomínat na tak běžné věci, jako jsou preventivní zdravotní prohlídky.

Článek

Znáte to. Po probuzení jóga, maximální výkony v práci a s návratem domů klidně ještě fitness před zvládnutím všech dalších povinností. V rozvrhu současných moderních žen není zrovna nadbytek volného času. Přitom musí myslet nejen na své zdraví, ale také často hlídat zdravotní stav celé své rodiny.

Nejběžnější, ale důležité věci, jako jsou třeba preventivní návštěvy lékaře, vám tak v každodenním spěchu mohou uniknout. Nicméně i to se dá vyřešit. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna přináší svým pojištěncům několik nástrojů, které pomohou včas připomenout právě prohlídku u doktora. Třeba pomocí SMS.

Význam preventivních prohlídek je nesporný. Přesto průzkumy ukazují, že více než 40 % Čechů vůbec netuší, jak často mají na preventivní prohlídky chodit a zda na ně mají vůbec v rámci svého pojištění nárok.

„Je s podivem, jak málo lidí u nás bere preventivní prohlídky vážně. Přitom alarmující statistiky jasně říkají, že každých dvacet minut v ČR zemře člověk právě v důsledku zanedbání preventivních kontrol," varuje tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová. Čas věnovaný návštěvě lékaře se vám přitom mnohonásobně vyplatí v příjemném ujištění o svém zdraví, případně ve včasném záchytu prvních příznaků nemoci, kdy je vždy snadnější jakákoli léčba.

Mezi služby, díky kterým se nebudete moci vymlouvat, že jste na prohlídku zapomněli, patří SMS upozornění na blížící se preventivní prohlídky u lékaře. Jako klient ČPZP už si nemusíte pamatovat všechny termíny, pozvánku na důležitá vyšetření vám pojišťovna včas zašle SMS v rámci služby Prevence v mobilu. Stačí mít aktivovanou elektronickou komunikaci s ČPZP.

Preventivní prohlídky absolvujete od narození u praktického lékaře pro děti a dorost, následně mezi 6. až 12. měsícem života by mělo být dítě poprvé vyšetřeno u stomatologa. Preventivní prohlídky v dospělosti jsou kromě stomatologa u praktického lékaře a v gynekologické ambulanci.

Kromě návštěv lékařů byste samozřejmě měli všichni myslet na svůj životní styl. Nezapomínat se hýbat, zdravě jíst a naučit se relaxovat. Nicméně odkládání preventivních prohlídek určitě není na místě.

Lékaři uvádí až 95% šanci na vyléčení v případě včasného podchycení vznikajících problémů. A to už je číslo, nad kterým nemá cenu přemýšlet, ale konat.

Reklama

Související témata:

Načítám