Hlavní obsah

Při sexu mlčí! Co s tím?

Foto: shutterstock.com

Při milování je přítel úplně ztichaFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý prožívá milování jinak. Někdo se vydovádí v krkolomných pozicích, někdo je spíše submisivní. A někdo při sexu křičí hodně, jiný mlčí úplně. O tom, že příliš tichý milenec může být i na škodu, bude vyprávět naše pětadvacetiletá čtenářka Veronika z Kladna.

Článek

Bude tomu sice teprve rok, co jsme se dali s partnerem dohromady, ale už nyní řeším problém, který se mi zdá tak trochu i zásadní. Jde o zvyklosti mé drahé polovičky během milování. Nebudu zastírat, že si mě Patrik získal právě díky svým zkušenostem v sexu. Již po první společné noci jsem byla udivena, kolik zajímavých a pro mě dosud nevídaných poloh lze za během jednoho milování vystřídat. Já umím být totiž v sexu velmi náruživá a nestydím se ani za to, že právě souhra v posteli byla vždy pro všechny mé vztahy tím klíčovým. Jakmile si s mužem nerozumím v sexu, nevěřím, že by nám to mohlo nějak déle vydržet.

Patrik v sexu splňuje mnoho mých tajných přání. Přesto bych si ale přála dohnat ho k dokonalosti. Jedna z věcí, kterou jsem totiž nikdy u žádného ze svých bývalých partnerů nepostrádala, bylo mluvení a třeba i výkřiky během sexu. Baví mě, když milenec dává najevo, jak je mu sex příjemný a co zrovna prožívá. Kterou ženu by netěšilo, kdyby jí partner říkal, jak je krásná, jak má nádhernou postavu či jak ho vzrušuje. Třeba já při milování mluvím hodně a snažím se partnera vždy povzbuzovat. To samé pochopitelně očekávám i od druhé strany. Patrik však mlčí.

Foto: shutterstock.com

O sexu se mnou nechce ani mluvitFoto: shutterstock.com

Tichý je i v životě

Zkoušela jsem se s ním o tom pobavit, ale Patrik je bohužel i obecně v životě poněkud tichý, takže ani z rozhovoru na téma náš sexuální život mnoho nebylo. „Nerad mluvím o takových věcech. Nevím, co ti k tomu říct. Jsem prostě takový,“ odpověděl mi velmi vyhýbavě Patrik.

Kamarádka mi radí, ať jeho mlčenlivost nechám plavat a ať si vážím toho, co mám. Jenže já si zase říkám, že jsem ještě hodně mladá na to, abych se určitých ideálů o sexuálním životě vzdala. Patrik je o třináct let starší, on už pravděpodobně „vybouřený“ bude.

Možná je to jen můj hloupý argument, ale stále neztrácím naději, že se i tato pro někoho možná maličkost povede vyřešit.

Slovo sexuologa

Podle sexuologa Pavla Tomáše má Veronika velkou naději, že se jí podaří svého dosáhnout. Pokud tedy bude trpělivá a nebude naléhat. „Je přirozené, že si dva partneři hned na začátku vztahu ve všech sexuálních otázkách úplně nevyhovují. Než vznikne jakási souhra, tak to trvá. Někdy může takový vztah, kde si k sobě partneři najdou dokonalou cestu a porozumění i ve všech otázkách v sexu, trvat rok, jindy dva. Vždy je ale důležité, aby o svém sexuálním životě hovořili a nebáli se říkat, co se komu líbí a co ne,“ říká  doktor Tomáš. A ještě dodává, že rozhodně není dobré partnera za sexuální zvyklosti přímo kritizovat anebo něco jasně nařizovat. Pak by se mohl dotyčný urazit anebo získat podvědomě jakýsi blok. „Rozhodně na partnera nespěchejte a dejte mu čas,“ míní sexuolog Tomáš.

A co byste poradila Veronice vy? Máte podobnou zkušenost? Neváhejte, milé čtenářky, a napište sem do diskuze anebo na mail info@prozeny.cz.

Související témata:

Načítám