Hlavní obsah

Přidejte se k Run For The Oceans a běhejte pro naši planetu

Foto: adidas ČR s.r.o.

Již po čtvrté se poběží Run For The Oceans. Za každý váš kilometr adidas odstraní z pláží 10 plastových lahvíFoto: adidas ČR s.r.o.

Již počtvrté se běžci z celého světa spojí v jeden tým a veškeré své odběhané kilometry věnují Run For The Oceans. Proč zrovna běhu pro oceány? Protože bez nich bychom tu jednoduše nebyli. Virtuální sbírání kilometrů startuje 28. května a potrvá až do 8. června.

Článek

Na 8. června připadá Světový den oceánů, proto značka adidas přišla s nápadem využít při této příležitosti sílu sportu a vyzývá všechny milovníky běhu, aby společnými silami přispěli ke změně a pomohli naší planetě: za každý kilometr zaznamenaný prostřednictvím aplikace adidas Running v období od 28. května do 8. června adidas spolu s organizací Parley odstraní z pláží, pobřeží a vzdálených ostrovů odpad v ekvivalentu hmotnosti 10 plastových lahví, a to až do celkového objemu 227 000 kg. Zapojit se může každý a každý kilometr se počítá.

Jak se do běhu zapojit? 

Stačí si nainstalovat bezplatnou aplikaci adidas Running, zaregistrovat se, připojit se k výzvě Run For The Oceans a spolu s dalšími statisíci běžci zaznamenávat všechny vaše uběhnuté kilometry. Nezapomeňte, každý kilometr se počítá! Více informací najdete na stránce adidas.cz/runfortheoceans, kde se také můžete zaregistrovat.

Foto: adidas ČR s.r.o.

Stačí si nainstalovat aplikaci adidas Running, kliknout na komunity, připojit se k výzvě Run For The Oceans a vyběhnoutFoto: adidas ČR s.r.o.

A proč běhat pro oceány?

Protože podle Světového ekonomického fóra hrozí, že v roce 2050 bude v oceánu stejně plastu jako ryb. Dokonce i tři čtvrtiny Čechů z generace Z a millennials v Česku považují znečištění oceánu za jeden z největších problémů životního prostředí. To vyšlo z výsledků průzkumu agentury STEM/MARK zaměřeného na ekologické smýšlení a chování Čechů těchto dvou generací, který si nechala vypracovat společnost adidas.

Foto: adidas ČR s.r.o.

Recyklované materiály mají smysl. Značka adidas využívá plastový odpad zachycený na plážích a na pobřežích pro své produktyFoto: adidas ČR s.r.o.

Recyklované materiály jsou naší budoucností

Značka adidas od roku 2015 vyrobila více než 30 milionů párů bot z příze Parley Ocean Plastic, která je vyrobená z recyklovaného plastového odpadu zachyceného na plážích a v pobřežních lokalitách. I více než polovina oslovených respondentů v průzkumu vidí v recyklovaných materiálech potenciál. Přibližně dvě pětiny lidí ve věku 15 až 35 let mají doma nějaké oblečení z recyklovaného materiálu (mezi obyvateli Prahy jsou to dokonce tři pětiny dotázaných).

Věnujte své kilometry i vy

Akcí, které se týkají zlepšení životního prostředí, se v Česku alespoň jednou zúčastnila polovina lidí ze zmíněných generací, jedna čtvrtina dokonce vícekrát. Nejčastěji se do nich zapojují mladí lidé – koneckonců dělají to pro svoji vlastní budoucnost. A rozhodně mezi nimi můžete být i vy.

Foto: adidas ČR s.r.o.

Přidejte se ke statisícům dalších běžců po celém světě a běhejte pro oceány i vyFoto: adidas ČR s.r.o.

Sledujte komunikaci @adidasrunning na Instagramu, Facebooku a Twitteru –#RunForTheOceans a #adidasParley.

Načítám