Hlavní obsah

Přináší nová prsa také nové sebevědomí?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Mít opět hezká prsa by mi pomohlo se znovu cítit víc jako žena,” přiznala paní Radka, matka 2 dětí. Dle statistik je se svým vzhledem nespokojeno 98 % žen a prsa jsou většinou tím hlavním důvodem.

Článek

Plastickou operaci zvažuje třetina žen. A právě plastika prsou patří k druhému nejčastěji podstupovanému zákroku. Častější je už jen liposukce. Větší, plná a tvarově stejná prsa jsou snem většiny žen, ale ne každou takto příroda obdarovala. Získat zpátky svou někdejší ženskou postavu s plnějšími prsy toužila paní Radka. Její sen se jí splnil: podstoupila zvětšení poprsí. Dostavilo se s novými prsy také větší sebevědomí?

„Proč jsem si chtěla nechat změnit tvar prsou? Především pro svůj vlastní dobrý pocit,“ vysvětluje Radka Martin, čtyřiatřicetiletá matka dvou dětí. „Přiznám se, že o trochu větších prsou jsem snila už v mládí. A pak právě po narození dětí se mi postava změnila, prsa se zmenšila a nebyla tak pevná jako dříve. Mou hlavní motivací tedy bylo zvýšit si sebevědomí, cítit se dobře ve své kůži. Mít prsa alespoň taková, jaká jsem měla před dětmi, a nemuset je pokaždé „vyrábět“ pomocí double push-up podprsenky. A celkově pak znovu nosit barevné letní šaty, které mám tak ráda.“

Odborná konzultace s lékařem, která musí předcházet zákroku

Výběr vhodného implantátu

Výběr vhodného implantátu

Předoperační vyšetření na Klinice Yes Visage

Pochopitelně, že na plastickou operaci přicházela s jistými obavami, které jsou při takovém zákroku nevyhnutelné. „Ale po seznámení s panem doktorem Issamem Al Awou jsem se uklidnila a šla jsem do toho s klidným svědomím,“ říká Radka.

Na první schůzku s lékařem přišla s vlastní představou, která se po odborné konzultaci trochu pozměnila: „Pan doktor mě přeměřil a vzhledem postavě mi doporučil nový rozměr poprsí.“ Rozptýlit obavy jí pomohl i velmi profesionální a lidsky přirozený přístup lékařů a sester na Klinice Yes Visage. Více o plastických operacích prsou najdete na www.yesvisage.cz/prsa.

Před operací

Zakreslení operačního postupu lékařem Issamem Al Awou

Během operace, kdy jedno prso je již hotovo

Závěrečné sešití

A první pocity po operaci? „Ležela jsem a viděla jsem jen horní část svých prsou. Můj úplně první pocit byl: wow! To, co pan doktor vytvořil, bylo opravdu krásné!“

Pobyt na klinice Radce nezabral více než dvě hodiny před operací, den po operaci už byla propuštěna domů. Následná rekonvalescence a s tím spojená omezení trvala asi tři týdny.

A jaké jsou její první pocity s novým tělem v reálném životě? „Není to úplně nové tělo,“ směje se Radka, „spíše jsem se vrátila k tomu, jaké moje tělo bylo dříve, než prsa ztratila svou pevnost a tvar. Jsem však docela skromný člověk, samozřejmě se uvnitř cítím lépe, ale určitě to neznamená, že teď budu chodit po ulici a vystavovat se,“ dodává s úsměvem.

Výsledek zákroku zvětšení prsou paní Radky na Klinice Yes Visage

Výsledek zákroku zvětšení prsou paní Radky na Klinice Yes Visage

Výsledek zákroku zvětšení prsou paní Radky na Klinice Yes Visage

Výsledek zákroku zvětšení prsou paní Radky na Klinice Yes Visage

Nyní Radku čeká ta nejpříjemnější část celého procesu: na léto si chystá pořídit nové šaty a také plavky a prádlo v nové velikosti. „Proměnu šatníku si opravdu užívám,“ říká. Více o moderní plastice prsou a zákroku paní Radky naleznete na www.yesvisage.cz/prsa.

Radka v novém po zvětšení prsou na Klinice Yes Visage

MUDr. Issam Al Awa, plastický chirurg Kliniky Yes Visage, poznamenal k výkonu:„Paní Radce zůstal po kojení dvou dětí značný úbytek tkáně poprsí s lehkým poklesem. Při odborné konzultaci jsme probrali možnosti modelace s augmentací (zvětšení) nebo pouze augmentace. Z důvodu menší jizvy padlo rozhodnutí na augmentaci s umístěním implantátu pod sval přístupem z podprsní rýhy. Velikost a typ implantátů jsme vybrali na základě konzultace, měření a přání klientky. Společně̌ jsme zvolili kvalitní implantáty Polytech o velikosti 360 ml s vysokým profilem, čímž jsme vyřešili lehký pokles prsou bez nutnosti dalšího řezu, a tím pádem také bez další jizvy. Operace a pooperační rekonvalescence probíhala bez komplikací a klientka je šest týdnů po operaci velmi spokojena ."

TIP pro vás

O plastiku prsou, ať už zvětšení, zmenšení nebo jejich modelaci a úpravu tvaru, je na Klinice Yes Visage velký zájem, neboť využívá moderní postupy, které jsou však zároveň maximálně šetrné a bezpečné a zaručují hezká prsa bez zbytečných jizev a komplikací.

Klinika Yes Visage v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě nabízí pro všechny nezávaznou konzultaci přímo se specialisty včetně možnosti financování splátkami již od 500 Kč a s nulovým navýšením. Více na www.yesvisage.cz.

Podívejte se na videa paní Radky, která se stala vítězkou o dokonalou proměnu s Klinikou Yes Visage a Simonou Krainovou.

Reklama

Související témata:

Načítám