Hlavní obsah

Přírodní léky na podzimní splín

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Čaj z meduňky nebo třezalky pomůže usnoutFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás v těchto chmurných dnech přepadl splín, nic si z toho nedělejte. Příroda se ukládá ke spánku, venku je málo světla a to báječné slunné léto je za námi. Sklíčenost je normální. Ale nepodléhejte jí - bojujte!

Článek

S depresemi nemusíte hned běžet k lékaři. Můžete je docela snadno zahnat, když vyzkoušíte naše tipy, jak chmury přemoci.

Jste podrážděná?

Podrážděnost je následek nadměrného stresu, vnitřního napětí a nevyřešených konfliktů. Protistresový minerál magnesium vám nervy zklidní. Denně vypijte sklenici vody, ve které rozpustíte 1 šumivou tabletu magnesia. Vnitřní napětí značně zmírní také dechová cvičení. Desetkrát se pomalu a zhluboka nadechněte do břicha - opakujte několikrát denně.

Nemůžete usnout?

Máte plnou hlavu starostí, která vám brání pořádně „zabrat"? S počítáním oveček se moc daleko nedostanete, ale dobrou metodou je např. autogenní trénink. Existují různé kurzy nebo se zeptejte svého lékaře. K usnutí vám pomohou také dražé s výtažkem kozlíku lékařského. A čaj si uvařte z třezalky nebo meduňky. Pokud si navíc dáte pod polštář levanduli, odměna ve formě klidného spánku vás nemine.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Koupel vás příjemně uvolníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jste úplně zničená?

Máte stísněnou náladu? Na tu fungují aromatické lampy. Pomeranč, citron a bergamot vám náladu spolehlivě pozvednou. Skvělá je v tomto případě i třezalka, ovšem nikoliv do lampy, ale vnitřně. A ve velkých dávkách (nejlépe tobolky z lékárny).

Cítíte se vyhaslá?

Žijete-li v neustálém poklusu a shonu, dospějete dříve nebo později až na dno svých sil. Horký šálek čaje z meduňky či chmelu bude opravdovým požitkem pro vaši duši. Pomůže vám i kalcium nebo horká bylinná lázeň s levandulí.

Jste nejistá a nervózní?

Pak si v okolí najděte cvičení jógy a hned se přihlaste! Jóga dokáže tělo dokonale zklidnit a přivést k vnitřnímu klidu a rovnováze. Pomoci mohou i relaxace. A vyzkoušejte aromaterapeutickou masáž. Ta by měla hodně rychle přinést úlevu, zklidnění a očištění těla.

Související témata:

Načítám