Hlavní obsah

Přírodní nehty, nebo umělé?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hezké nehty by měla mít každá ženaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít hezké nehty je vizitkou každého. Jde sice o detail, ale o detail velmi podstatný. Proto jsem se vypravila do kosmetického studia a čekala, jak si tam s mými upracovanými horními končetinami poradí.

Článek

Pilníky jedině papírové

Po příchodu jsem se pohodlně usadila ve speciálním křesle, kde se provádí také pedikúra. Tentokrát jsme se však zaměřily na moje, po pravdě ne zcela úhledné nehty. Nejdříve vzala kosmetička do ruky pilníček a jala se dodat všem mým nehtům stejný tvar a velikost. Pro úpravu nehtů se nehodí pilníky kovové, ale prakticky všechny manikérky používají pilníky papírové. Špatné nejsou ani pilníky skleněné, ale ty mají jeden nedostatek: Jsou poměrně široké, takže jimi nejde „zajet" do určitých skulinek. Ačkoliv se mi to zdálo nemožné, kosmetička sjednotila nehty na jednu délku a vyrobila i pěkný kulatý tvar - takový, jakého se mi při nejlepší vůli samotné nepodaří dosáhnout. Pilníkem přitom mířila vždy jedním směrem - další obecná chyba, které se na svých nehtech dopouštíme.

Suché nehty - příčina potíží

Na řadu přišla diagnostika. Kosmetička si prohlédla moje nehty pod zvětšovací lupou a vyřkla verdikt. Poměrně velké bylo moje překvapení, když jsem se dozvěděla, že mám extrémně suché nehty a z toho plyne většina mých potíží. Byla jsem také zvědavá, jaký je názor odbornice na dnes tolik populární gelové a já nevím jaké nehty. A po pravdě mě ani nepřekvapilo, že toto „krášlení" neschvalovala. Naše pravé nehty tím totiž značně trpí a po odstranění nepravého nehtu jsou slabé jako papír.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pilujte jen jedním směremFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Masáž a teplý zábal

Po prohlídce mých ubohých nehtů následovalo zvláčnění okolí nehtu speciálním olejíčkem a byly natřeny výživou pro nehty se zinkem proti záděrám. Poté jsem si přišla jako královna, protože začala masáž nehtů a rukou. Ta se provádí vždy jedním směrem a je tak i zatlačována přebytečná kůžička nehtů. Pokud si ji budete provádět doma samy, stačí pět až deset minut třeba u televize. Poté, co byly moje ruce zmasírovány a ošetřeny, navlékla je do jakési chňapky. Ta byla zevnitř vyhřívaná, takže se veškerá emulze do rukou krásně vsakovala a cítila jsem se neskonale příjemně. Po zhruba deseti minutách byly moje ruce vybaleny a emulze, která se nevstřebala, byla setřena. Tím však ošetření zdaleka nekončilo.

Kůžička se musí odstranit všechna

Po vyproštění mých nyní hedvábných rukou z vyhřívaných chňapek jsem totiž podstoupila jejich lázeň a nehty byly důkladně vydrbány kartáčkem a kapesníčkem vyčištěny veškeré skulinky. Poté uchopila kosmetička brusku a jala se odstraňovat přebytečnou kůžičku na nehtech. I když bruska vydávala poměrně zajímavé zvuky, nijak tento úkon nebolel. Kůžička, která byla takto uvolněná, stejně jako ztvrdlá postranní kůže se odstřihla štípačkami. Aby se odstranila skutečně všechna - i mikroskopická - kůžička, kosmetička aplikovala roztok s rozemletými jádry, který fungoval také jako peeling.

Přírodní nehty - záruka elegance

A pak už byl čas zdravé a zdokonalené nehty zkrášlit. Ke slovu přišla leštička nehtů a několik vrstev laku - výživného, základního a krycího. A já se nemohla na své nehty vynadívat. Nepůsobily nijak vyzývavě, ale na rozdíl od - pro mě pouťových - gelových nehtů prostě elegantně.

A jak pečujete o své nehty vy, milé dámy? Chodíte pravidelně k manikérce, nebo se spoléháte na vlastní um? Jste zastánkyně přírodního vzhledu nehtů, anebo si pořizujete nehty gelové? Napište nám o tom na info@prozeny.cz!

Související témata:

Načítám