Hlavní obsah

Nebojte se zvířecích vzorů!

Foto: Thinkstock

Vzor zvířecí kůže vypadá vždy luxusněFoto: Thinkstock

Reklama

Zvířecí vzory na našem oblečení či doplňcích – stále svádíme boj samy se sebou, jestli nemůže náš vkus utrpět ranou ve formě leopardího trička nebo „zvířecky“ zdobených botiček. Může, ale stejně tak nám tyto vzorky mohou otevřít dveře do nové módní dimenze. Zkusme pro jednou nechat černou doma. V cizí kůži se budeme cítit neuvěřitelně živočišně a smyslně.

Článek

Čas od času se přehlídkovými moly proženou velice originální a zvláštní vzorky – imitace zvířecích kůží, obvykle nejrůznějších šelem kočkovitých, nebo kožichy. Jak ale naložit s touto módní záležitostí, jež letos v módních kolekcích opět boduje (že, paní Versace!), ale která z nás stejně tak jako sexy vílu může udělat úplného módního pitomce?

Gepard ve skříni...?

Upřímně, zvířecí kožešinky bez limitu si může dovolit jen málokterá z nás. Pokud k té šťastné menšině patříte, gratulujeme vám. Oblečení z těchto látek bude vypadat neobyčejně luxusně, draze a vyzývavě.

Jestliže se řadíme spíše k druhému typu, tedy že nejsme tak úplně přesvědčené o kombinaci my versus zvířecí kůže, ani do naší skříně nemusí být vstup pro kočky zakázán. Jen je potřeba být chytrá při výběru a mít na mysli, že nikdy nesmíme vypadat tak, jako bychom kvůli nedostatku peněžních prostředků právě přepadly levharta a ušily si z něj tričko.

Začněme po kapkách (po skvrnkách) – pořiďme si nejdříve třeba „zvířecky“ zdobené boty. Jinak obyčejné lodičky. Dají se snadno kombinovat se zbytkem oblečení – jedinou zásadou je to, že třpyt oblečení nebo i doplňků musí sedět k oné imitaci, jíž si zdobíme nožky.

Pokud máme přesto pořád pocit, že tento styl vypadá vždy tak trochu lacině, zkusme se porozhlédnout po barevných kombinacích, skvěle může vypadat třeba taková modro-černá zebra. Tedy alespoň na naší sukni.

Foto: damskesaty.info

Vzor po celé ploše je spíše pro mladší ženyFoto: damskesaty.info

Který vzor si vybrat?

Jestliže jsme o půvabu zvířecích materiálů přesvědčené, pak se musíme rozhodnout, který je ideální právě pro nás.

Pokud nám ještě prodavačky občas zatykají a je nám plus minus do dvaceti let, vhodné jsou pro nás především barevné kůže. Nejlépe zebry. Působí svěže a nebudeme vypadat zbytečně starší. Jestli nás zajímají spíše klasicky barevné vzory, volíme spíše světlé typy, nejlépe v kombinaci s bílou. Kožichy v tomto věku nedoporučujeme – na mladých dívkách vypadají usedle.

Co si vybrat jako žena mezi dvaceti a pětatřiceti lety? Tento věk je to správné období pro klasické, majestátně vypadající „originály“. Tudíž všechny možné napodobeniny koček a třeba i žirafy. Budeme jedinečné. Nosit se dají i krokodýlí nebo hadí motivy, ale ty se letos do módy až tak nevracejí. A co kožichy? Zde máme opět zcela volnou ruku, záleží především na nás.

Tip: Pokud se nám kožich líbí, ale nechceme do něj investovat nebo se nám zdá, že pro nás není až tak vhodný, zkusme boa. Může nádherně oživit obyčejné večerní šaty.

A jaké jsou nejvhodnější vzory pro ženy spíše středního věku? Především tmavší materiály a ne ve velkém množství. To jsou v podstatě jediná pravidla, pokud je dodržíme, pořiďme si klidně zebru, leoparda nebo tygra. Jestliže se nám líbí kožichy, skvěle vypadají světlejší kousky – třeba stříbrná liška.

Právé kožichy jsou kruté. A zbytečné!

Je to příšerné, ale na výrobu jednoho leopardího kožichu je třeba zabít čtyři jedince tohoto ohroženého druhu. Zcela zbytečně. Dnes totiž jsou scestné výroky o kvalitě (náhražky pravých výrobků jsou mnohem vzdušnější a lehčí), ale i o vzhledu pravých kůží a kožichů. Proč jinak by jména jako Armani, Casani, Haag, Klein, Sanchez nebo McCartney byla zapřisáhlými bojovníky proti výrobkům z pravých kůží? V jejich kolekcích najdeme vždy imitace. Nechme se tedy ovlivnit Mistry.

A nakonec – co nosit k imitacím? Nejraději denim – tedy džínsovinu. Ta svou neoficiálností malinko shazuje „povýšenost“ těchto materiálů, což je ideální kombinace pro všední dny.

Tak co, cítíte se v cizí kůži jako v té své?

Reklama

Načítám