Hlavní obsah

Proč Češky nebaví sex?!

Foto: Thinkstock

V posteli je nezbytné sebevědomíFoto: Thinkstock

Reklama

Špíčky na stehnech, zadečku a bříšku, malé sebevědomí, nuda, milostný stereotyp… Je to ale vše, čím se trápí české ženy ve svých ložnicích? A kdo za to může?!

Článek

„Moji bývalou přítelkyni bych nikdy nepřemluvil k tomu, abychom se milovali před zrcadlem v koupelně. Stále trvala na tom, že misionář se jí líbí nejvíc. Doopravdy jsem poznal, že neměla a stále nemá ráda svoje tělo v momentě, když si začala zakrývat pozadí rukama,“ svěřuje se ve svém e-mailu Michal z Liberce, kterého zajímá, jestli je to prý normální.

Sebevědomí je důležité

Inu, hodně žen si odpírá něžnosti z důvodu, že nevěří v krásu svého těla. Nechtějí se oblékat do krásných šatů, protože se stydí za svoje tělesné dispozice, odmítají nějaké z milostných poloh, aby partner neměl pocit, že se mazlí s „obřím medvědem“, při milování zhasínají světla a nedokážou si představit jít do veřejné sauny. Co na to říct? To jsme prostě my, ženy, stále řešící vzhled.

Logicky vzato se špatné představy o vlastním těle promítají do schopnosti milování si užít. Přitom pro muže je nahé ženské tělo něčím tak krásným, že jim je nějaký ten dolíček nebo kilo navíc úplně jedno! Ale vysvětlete to někomu, kdo má nízké sexuální sebevědomí, které ne a ne přestat škodit tam uvnitř…

Foto: Thinkstock

Bojujte ve vztahu s nudouFoto: Thinkstock

Chcete hezká prsa? Tak ruce vzhůru!

Jestliže i vy sama patříte mezi stydlínky a nedokážete předsudky hodit za hlavu, vyzkoušejte následující rady.

  • Nejlepší službu nemocnému egu prokáže tlumené světlo, takže si do zásoby nakupte dostatek svíček.
  • Jestli řešíte postavu, vybírejte si takové milostné polohy, které opticky působí dobře. Např. prsa vypadají pevnější při zvednutí rukou (tuto činnost v pohodě obhájíte akcí s růžovými pouty připravenými na čele postele).
  • Sexy zadeček vykouzlíte psí polohou, protože kůže se vypne a svaly napnou.
  • Při povoleném bříšku je nejlepší milovat se na klasiku – misionáře, ale dá se to zamaskovat i jinak, třeba opřením pupíku o stěnu, kdy partner do vás vstupuje zezadu a nemá tak šanci zkoumat něco jiného než kopulační pohyby.

Co dál kromě fyzických dispozic ženy trápí? Nuda v ložnici!

Milování mne hrozně nebaví!

Jak říká mnoho mužů: Manželství zabíjí milování! „Ve fázi poznávání jsou ženy vášnivé, ale jakmile se vztah uzákoní nebo posune do jiné roviny, zájem o erotiku opadne. To se jim zdá fér, nejdřív chlapa namlsat a potom mu odepřít všechno, na co si zvyknul?“ položil mi otázku jeden známý. Čemu se ale vlastně diví?

Ženy to mají (skoro) stejně jako muži. Nemají zájem o mazlení, když dopředu tuší, co se zase bude dít. Stereotyp vášeň zabíjí, to je známá věc. A jakmile se žena začne domnívat, že její milostný život uvízl na bodě mrazu, potřebuje ke vzrušení a vyvrcholení o mnoho více stimulace, času a… námahy. (Procento sexuálně nespokojených žen v České republice stoupá. Hodnota zjištěná při výzkumu odhaduje 30 % nešťastnic. Zdroj: Sexuální chování v ČR – situace a trendy, Petr Weiss, Jaroslav Zvěřina.)

Foto: Thinkstock

Ženy mají často problém přijmout své těloFoto: Thinkstock

Důvod nechuti? Ty!

Jestli tedy i vás trápí, že dostatečně nereagujete na erotické výzvy partnera a najednou jste schopná přehlédnout i to, když se zčistajasna zblázní (ze zoufalství), a snaživě si před vás klekne v pánských tangách a s růží v puse, je nejvyšší čas na otázky. Pakliže vás nudí už jen samotný pohled na něj a jste schopná být aktivní jen proto, abyste od něj měla klid, nebo mu „citově“ neublížila, odpovědí na situaci je psychoterapeut (popřípadě rozchod).

Ale v případě, že jste jen přetažená, či cítíte jisté nesrovnalosti v tom, co od milostného vztahu očekáváte, dejte tomu čas. Vyzkoušejte nové věci, sdělte partnerovi, co je špatně. Jak? Můžete si navzájem napsat na lístky, jak byste si představovali ten nejžhavější den života, seznam situací či praktik, na kterých je podle vás vhodné pracovat, co chcete zažít atd. Kterýkoliv vstřícnější přístup je lepší než jen sledovat seriály v televizi a v duchu si říkat: „Je to pořád stejný, znám ho jako svoje boty. Osprchuje se a přijde mě rušit. Myslí si snad, že mě ohromí ručníkem omotaným okolo pasu? To by musel zhubnout tu pneumatiku. Ach jo. Proč mu musela fantazie uvíznout na kreativním pohřebišti?“

Permanentka na vyvrcholení? Neexistuje!

Stres, aktuální rozpoložení, alkohol, zdravotní stav, nevhodně zvolená technika stimulace atd. atd. Důvodů, proč každá soulož nemusí končit výbuchem slasti je dost. Přeci jen nejste na klíček. Ale co si budeme povídat? Obavy, že tím partnera zklamete, jsou skličující. Popřemýšlejte nad faktory, které vám brání v prožitcích, pozorujte reakce svého těla, nenechte se odbýt odfláknutou předehrou, masturbujte, když se vám do toho bude chtít. Hlavně nemějte pocit viny, záměrně orgasmus nepředstírejte, ba naopak přiznejte nejen sama sobě, že máte problém. Vždyť i králíčkovi od Duracelu někdy dojdou baterky, ne?

Reklama

Související témata:

Načítám