Hlavní obsah

Proč je dobré mít doma pár magnetů? 5 tipů, jak je využít

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli máte nerezovou ledničku a na ní spoustu zpráv a fotek, asi se bez magnetů neobejdete. Ovšem jinak na ně v domácnosti asi moc nenarazíte. My vám ukážeme 5 situací, kdy se mohou hodit.

Článek

Když se řekne magnet, těm starším se vybaví magnetická tabule ze školy, případně pokus z hodin fyziky s kovovými pilinami, které se ukázkově rozprostřou v magnetickém poli. To je tak asi všechno. A je to škoda, protože magnet dovede být výkonným pomocníkem v každé domácnosti. Uložte si je do některé skříňky v kuchyni, abyste je měli hezky po ruce.

Magnety můžete koupit různého tvaru a velikosti. V papírnictví vám nabídnou spíš drobné, ozdobné, vhodné leda tak na připevnění pohledu na ledničku. Ovšem v hobby marketech narazíte na neodimové, které i v malých rozměrech poskytují velkou sílu. Sadu čtyř nebo šesti kusů velikosti koruny pořídíte zhruba za stokorunu. Ty ozdobné budou samozřejmě o něco dražší.

Pořídíte si magnety a začnete je využívat?

Reklama

Související témata:

Načítám