Hlavní obsah

Proč jsou dnešní muži nemužní?

Foto: shutterstock.com

Muž už nejsou, co bývaliFoto: shutterstock.com

Reklama

Muži mají problém! Ženy je potřebují čím dál méně: dovedou si samy vydělat peníze, po dětech příliš netouží, a když, je tady umělé oplodnění. Řídit auto dávno zvládají, uspat je může vibrátor. Opravit pojistky, vymalovat… nic už není problém. Kdo tedy udělá z muže chlapa? Žena!

Článek

Doba dvoření, namlouvání a galantnosti se pozvolna vytrácí. Zkuste si představit, jaký tlak na pány má tržní společnost. Musejí být trendy, musejí vydělávat čím dál více peněz a čelit čím dál větší konkurenci… Že my taky? Jenomže žena je od přírody silnější, a tak k tomu všemu ještě zvládá péči o děti, o pokračování rodu.

Ano, muži jsou dnes o hodně citlivější, více jim záleží na kontaktu s jejich dětmi. Aby se dopustili zodpovědného dobrodružství rodičovství, je ale opět na nás, ženách, abychom jim to umožnily.

Co může za mužskou neplodnost?

  • Vnější civilizační problémy, jako znečištěné ovzduší, stres, kouření, alkohol (paradoxně i dlouhé projížďky na kole).
  • „Existují také psychogenní důvody,“ ubezpečuje MUDr. Jan Cimický. „Pokud svému milému neustále vytýkáte, že nic neznamená, nic neumí, že je dobrý jen k tomu… a že ani to mu kloudně nejde, zlomíte v něm duši chlapa. V noci se pak náhle neumí stát hřebcem, protože si vnitřně připadá nedoceněný. Je asi nejvyšší čas trochu ubrat z ženské emancipace.“
  • Muž, který nemá sexuální úspěchy, si podvědomě začne svou nedostatečnost kompenzovat. Často se to zvrhne až v agresivitu vůči ženám. Jeho nejistota se projeví třeba i vulgárností a těžko se chápe, že je to vlastně projev zoufalství a pocitu méněcennosti.
  • Muži jsou daleko citlivější, zranitelnější, méně odolní proti stresu – o to víc, že se od nich čeká, že budou silní. Nesnášejí tolik bolest, déle u nich trvá puberta a statisticky také dříve umírají.
  • Práce, vystresovaní muži mnohdy mají potíže se ztopořením údu (Já pracuji, vydělávám, zvládám domácnost, a ty nedokážeš ani tohle? Ženská věta, která je zabijákem intimního soužití).
  • „Muže je potřeba oceňovat i za zdánlivé maličkosti. Chválit, nezesměšňovat, zdůrazňovat a ocenit každý jejich počin. Jsou tak stavění – potřebují to,“ radí MUDr. Cimický.
  • Dříve byla neplodnost především ženským problémem, dnes je na tapetě muž – trubec.
Foto: shutterstock.com

Buďte ke svým mužům shovívavéFoto: shutterstock.com

Jak je to s viagrou

Modrá pilulka, zázrak 20. století, rozšiřuje cévy a technicky umožní kvalitní sex. Pokud tedy má ten váš v sobě lásku, chuť a brání mu jen fyzický stav, pak se hodí. Neumí ale přidat city, prožitky, vášeň… Navíc s ní opatrně – hlavně u srdečních potíží. A používejte vždy jen na předpis lékaře! Nicméně určitě ji seženete lépe, než prášek z rohu nosorožce, krokodýlí sperma, varle kozla či další „zaručená“ afrodiziaka.

Milé ženy, vyhynutí lidstvu zatím nehrozí. Ale...

Reklama

Související témata:

Načítám