Hlavní obsah

Proč jsou přírodní opalovací krémy vhodnější než syntetické?

Foto: Biorganica

Foto: Biorganica

Sluníčko přináší mnoho benefitů pro zdraví i krásu, ale je potřeba se před ním také chránit. A to platí, i když letošní léto trávíme zpravidla v naší zeměpisné šířce – ve městech, v přírodě, u rybníků či na horách.

Článek

Kvalitní a účinný opalovací krém musí pokožku bránit nejen před rizikovým UVB, ale i UVA zářením. Z legislativního hlediska jsou uznávány dva typy UV filtrů: syntetické a přírodní. První zmíněné pronikají do těla, kde na bázi chemické reakce přeměňují UVB záření na teplo. Ty druhé – přírodní – nepronikají do těla, zůstávají na jeho povrchu, škodlivé záření odráží a rozptylují na bázi zrcadlového efektu. Právě díky tomu nezatěžují organismus tělu nepřirozenými látkami.

Krémy šetrné k přírodě

Přírodní opalovací krémy jsou navíc šetrné i k přírodě. Řada syntetických UV filtrů totiž zbytečně zatěžuje životní prostředí, mimo jiné fatálně likvidují korálové útesy. Například na tichomořském ostrově Palau proto zakázali konvenční opalovací krémy obsahující rizikové syntetické látky. Naopak zelenou dostávají ekologické přípravky, jako jsou bio opalovací krémy Butterbean Organics, jejichž recepturu tvoří pouze bio másla a oleje a ochranu proti UVA i UVB záření zajišťuje minerální UV filtr zinc oxide.

Foto: Biorganica

Butterbean kosmetikaFoto: Biorganica

Unikátní a bezpečná receptura

Unikátní recepturu opalovacích krémů Butterbean vyvinula v USA Summer Brown, maminka pěti dětí, která hledala bezpečnou sluneční ochranu pro své ratolesti. Propojila znalosti přírodních ingrediencí, jako je raw bambucké máslo, včelí vosk a blahodárné oleje, se speciální technologií zpracování, jež krásně rozprostře minerální UV filtr tak, aby poskytoval bezpečnou ochranu a zároveň nevytvářel nevzhledný bílý film. Obsah rostlinných olejů zajišťuje péči o pokožku namáhanou nejen sluncem a pískem, ale i mořskou či chlorovanou vodou, a navíc je zárukou voděodolnosti. Krémy jsou jako jedny z mála na trhu vhodné nejen pro dospělé, ale i pro děti do tří let.

Foto: Biorganica

Butterbean kosmetikaFoto: Biorganica

Foto: Biorganica

Butterbean kosmetikaFoto: Biorganica

Ochrana proti slunci do kabelky

100% přírodní Butterbean Bio krém na opalování Original SPF 30 se pyšní nejvyšším obsahem certifikovaného organického a fair-trade kokosového oleje a bambuckého másla, které jsou známé pro silně hojivé a regenerační účinky. Ještě jednodušší aplikaci nabízí Butterbean Bio krém na opalování s pumpičkou Simple SPF 30. Velmi praktickým řešením je Butterbean Bio ochranná tyčinka na opalování Sport SPF 30 v šikovném aplikátoru, který se bez problémů vejde do kapsy či kabelky. Hodí se na nos, tvář, uši či jakoukoliv jinou část těla, kterou potřebujete ochránit před slunečními paprsky. V prodeji na www.biorganica.cz

Foto: Biorganica

Butterbean kosmetikaFoto: Biorganica

Foto: Biorganica

Butterbean kosmetikaFoto: Biorganica

Reklama

Načítám