Hlavní obsah

Proč si vybrala toho troubu?

Foto: Kamila Polívková

V inscenaci se představí R. Zach a G. MíčováFoto: Kamila Polívková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně s herci Divadla Komedie se můžeme vrátit do trochu uvolněného Československa šedesátých let. Detektivní příběh Lvíče, zinscenovaný podle románu Josefa Škvoreckého, v nás probudí ty nejskrytější touhy. Jste také zvědavé, kdo dobude srdce záhadné slečny Stříbrné?

Článek

V rámci projektu „česká sezona" vpustilo Divadlo Komedie na svá prkna již třetí divadelní hru. Po Havlíčkových Petrolejových lampách, z doby přelomu 19. a 20. století, a meziválečném dramatu Spiknutí Egona Hostovského se přesouváme do období uvolnění 60. let. Do normalizace je ještě daleko a je léto - na osudovou lásku ta správná chvíle.

Redaktor a dobyvatel ženských srdcí Karel Leden potká jednoho dne tajemnou slečnu Stříbrnou. Je pro něj okamžitě výzvou a chce ji získat. Ta mu ale jeho náklonnost neopětuje a dává přednost učiteli tělocviku Vašku Žamberkovi. To v ješitném Karlovi vzbudí nejen žárlivost, ale i touhu slečnu Stříbrnou lépe poznat. Díky tomu se ubírá složitou cestou sebepoznání, na jejímž konci možná opravdu pozná sám sebe.

Josef Škvorecký je jedním z nejslavnějších současných českých spisovatelů. Od roku 1969 žije v kanadském Torontu, kde se svou ženou Zdenou Salivarovou založil exilové nakladatelství Sixty-Eight-Publishers. Několik jeho slavných románů bylo přeneseno na filmové plátno, např. Tankový prapor nebo Zbabělci. I román Lvíče se dočkal filmového zpracování, pod názvem Flirt se slečnou Stříbrnou ho režíroval Václav Gajer.

Foto: Kamila Polívková

Autorem předlohy je Josef ŠkvoreckýFoto: Kamila Polívková

Divadelní režisérka a scenáristka Viktorie Čermáková dokázala dokonale oživit atmosféru románu přímo na jevišti a dala hře svůj ženský úhel pohledu. Snažila se zdůraznit taková lidská témata, jako láska, msta, pravda, lež a nenávist.

Nechte se nést proti proudu času. Díky vynikajícím hereckým výkonům prožijete večer plný napětí a emocí. Jak to dopadne s Karlem, člověkem, který tak toužil naplnit osudovou lásku a nadechnout se svobody. Tragicky? Možná...

Lvíče - Divadlo Komedie Režie a scénář: Viktorie Čermáková Hrají: Gabriela Míčová, Roman Zach, Hynek Chmelař, Martin Pechlát, Dana Poláková a další Délka: 100 minut (bez přestávky) Nejbližší představení: 26. 3. 2009 a 6. 4. 2009

Reklama

Načítám