Hlavní obsah

Profi triky pro zvládnutí vlasů

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mít silné a zdravé vlasy je snem každé ženyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Chcete dostat vlasy do kondice rychle a skoro zadarmo? Poradíme vám, jak docílit většího lesku a vitality. Stačí když si osvojíte pár triků, které jsme okoukali u profi stylistů, a vaše vlasy se rozzáří a ožijí.

Článek

Vlasy vás bolestí neupozorní na to, že jim horký vzduch fénu ubližuje, že je špatným pohybem kartáče lámete nebo že jste poškodily strukturu vlasu barvou či jiným chemickým přípravkem. Chybu v péči vám prozradí po nějakém čase až jejich nechvalný vzhled. Proto se snažte svým vlasům porozumět.

Nepodceňujte kartáčování

V historických filmech často vidíte, jak služka své paní kartáčuje vlasy. Traduje se, že se jednalo až o sto úkonů. Dnešní doba trochu zrychlila, podle odborníků 20 tahů od vrcholu hlavy až po konečky vlasů stačí. A jaký je důvod? Krásný lesk! Vlasy pročesávejte každý den speciálním kartáčem, nejlépe s přírodními štětinami, odstraníte tak částečky nečistot a zbytky stylingových přípravků. Navíc při tření dochází k aktivaci zdravých iontů a vyživení kořínků. A také masáž pokožky hlavy blahodárně působí na uvolnění mysli i těla. Výběrem nevhodného kartáče byste vlasy naopak poškodila. Nejlepší je kartáče nakupovat v kadeřnických potřebách.

Tip: Nezapomeňte kartáč umývat stejně často jako své vlasy.

Vlasy po mytí důkladně opláchněte

Závěrečnou část mytí rozhodněte nepodceňujte. Zbytky mycího přípravku vlasy matují, nedocílíte lesku. Vlasy proplachujte čistou vlažnou vodou tak dlouho, až je zbavíte zbytků šamponu. V závěru je osprchujte studenou až ledovou vodou, tím uzavřete strukturu vlasu a účes dlouho drží. Lesk můžete podpořit i opláchnutím roztoku šťávy z limetek nebo zeleného čaje.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Fénování horkým vzduchem vlasům škodíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Fénování, kulmování a žehlení

Při každodenním foukání vlasů střídejte teplý a studený vzduch, snažte se držet fén cca pět centimetrů od povrchu vlasu. Šetrné k vlasům jsou iontové fény, které vlasy tolik nevysušují. Vlasy nabudou, když je foukáte proti jejich růstu. Při kulmování a žehlení vlasů nešetřete na přístroji, vyberte ten nejšetrnější. Před kulmováním je dobré na vlasy použít speciální přípravky s obsahem panthenolu, které chrání vlas před zahříváním a následným vysušováním.

Rychlá vzpruha pro mastné vlasy

Nemáte-li čas si hlavu umýt, nabízíme první pomoc. Zkuste si nasypat obličejový pudr na pěšinku ke kořínkům vlasů, pudr odsaje přebytečný maz. Samozřejmě je lepší suchý šampon, ale když není, je pudr dobrá alternativa.

Následně po dalším umytí vlasy odměňte teplým zábalem. Nejlépe když vlasy s regeneračním přípravkem zabalíte do aluminiové fólie a předehřátého ručníku. Teplo zesílí a zintenzivní blahodárný účinek vlasové kúry.

Inspirace pro improvizaci na cestách

Papírové kapesníčky stočte do ruliček, natočte na ně jednotlivé vlhké praménky vlasů a postříkejte je tužidlem. Nechejte přirozeně proschnout a potom lehce upravte.

Víte, že:

  • životnost zdravého vlasu je asi tři až šest let
  • vlasy rostou v noci a rychleji v létě než v zimě
  • ženské vlasy jsou silnější než mužské.

Vlasy jsou vaší přirozenou ozdobou, dejte si na nich záležet.

Reklama

Související témata:

Načítám