Hlavní obsah

Prokletá Lucerna Petra Rychlého

Foto: fidlovacka.cz

Hlavní role byla svěřena Petru RychlémuFoto: fidlovacka.cz

Reklama

Byla jednou jedna stará lípa a ta v sobě uchovávala všechna tajemství, která jí lidé kdy svěřili. Tu se ale stalo, že ji vrchnost chtěla nechat pokácet. A tak se v Divadle Na Fidlovačce chystá vzpoura. Do čela se staví Petr Rychlý, přidává se Sandra Pogodová a nakonec i kněžna Tereza Bebarová. To vše ve hře Lucerna.

Článek

V nuselském Divadle Na Fidlovačce můžete zhlédnout pohádkový příběh o lípě, lucerně, lásce a předurčení. Pochází z pera Aloise Jiráska a v jako každé pravé pohádce v něm nechybí vodník, kněžna a hlavně humor.

Mlynář (Petr Rychlý) už po desetiletí využívá výsostného postavení. Jeho mlýn je totiž vyvázán z povinností vůči vrchnosti. Až na jednu, a ta souvisí s mlynářovou lucernou. Kdykoli si vrchnost vzpomene, je povinen ji doprovodit přes les na nedaleký zámeček a svítit jí lucernou na cestu.

Kněžna (T. Bebarová) přijede navštívit jedno ze svých panství. Jediný, kdo ji odmítne přijít přivítat, je právě mlynář. To ji zaujme a chce sama zjistit, kdo je tím statečným, který se vzepřel vrchnosti. Mlynář se jí zalíbí a usmyslí si, že ho svede. Záminkou jí proto bude cesta na zámeček. A tak mlynář chtě nechtě musí zapálit plamínek v lucerně a doprovodit kněžnu hustým lesem...

Foto: fidlovacka.cz

Pohádkový příběh napsal Alois JirásekFoto: fidlovacka.cz

Ve vedlejší roli naprosto exceluje Sandra Pogodová. Jakoby jí role cholerické, hysterické manželky byla ušita přímo na míru. Na jevišti je jako uragán energie, který zkrotí vše, co se jí postaví do cesty. Za zmínku stojí i nádherná a hlavně nápaditá scéna z dílny Jana Duška.

Tato roztomilá pohádka pro dospělé jistě potěší všechny ty, kdo si do divadla chodí odpočinout a pobavit se. Těšit se můžete na známé seriálové herce, českou klasiku a pohádkové triky.

Alois Jirásek: Lucerna Divadlo Na Fidlovačce Režie: Tomáš Töpfer Hrají: Petr Rychlý, Ondřej Brousek, Tereza Bebarová, Sandra Pogodová, Zuzana Vejvodová, Iva Pazderková a další Délka: 3 hodiny Nejbližší představení: neděle 22. 3. 2009 v 15.00 hod.

Reklama

Načítám