Hlavní obsah

Velká proměna maminky na mateřské

Foto: Petr Makovička

Celkovou proměnou prošla naše čtenářka IrenaFoto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také jste na mateřské zpohodlněla a hlavně nemáte čas řešit své oblečení? Pak se nechte inspirovat dnešním výběrem stylistky, který vám dokáže, že můžete vypadat opravdu krásně kdekoli – na pískovišti, s nákupním košíkem, ale třeba i v Child-friendly kavárně na schůzce s kamarádkou! Podívejte se, jak rozkvetla naše čtenářka Irena, které jsme dopřáli celkovou proměnu.

Článek

Irena je doma na mateřské se svým osmnáctiměsíčním synem Jakubem, a navíc do toho ještě pracuje. Nemá tedy na sebe vůbec čas, a proto se přihlásila do naší proměny. „Vůbec se nelíčím, zanedbávám i úpravu vlasů, které nikdy nefénuji a na nákupy něčeho pěkného na sebe také moc času nezbývá. Syn mi dává hodně zabrat, a tak jediné na co si najdu chvilku, je spinning,“ svěřuje se Irena, která prý po porodu hodně přibrala.

Foto: Petr Makovička

Irena je na mateřské a moc času na sebe nemáFoto: Petr Makovička

A jak je to u ní s oblečením? „V mém šatníku byste toho moc zajímavého asi nenašli. Chodím stále v černé barvě, a jen těžko byste mě potkali v proužcích nebo nějakých vzorech. Mám všechno jednobarevné a ani moc neumím věci kombinovat,“ přiznává jinak velmi sympatická maminka a dodává, že si ráda nechá s výběrem oblečení poradit.

To se jí splnilo a naše stylistka Míša Svobodová jí vybrala outfity, vhodné právě pro maminky na mateřské či rodičovské dovolené.

Foto: Petr Makovička

Jako první přišla na řadu úprava vlasůFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Sestříhaný účes s jemným melírem je snadný na úpravuFoto: Petr Makovička

Nová image odstartovala sestřihem

Nejprve přišly na řadu vlasy a líčení. Kadeřnice Eva Svozilová ze studia Afrodite v Praze na Proseku zvolila po domluvě s Irenkou polodlouhý, hodně sestříhaný a odlehčený účes s jemným melírem, který je pro maminku na mateřské jednoduchý na úpravu. „Nepřála jsem si nějak extravagantní proměnu a s tímto jsem naprosto spokojená,“ pochvaluje si hned na začátku Irena, která se vzápětí přesunula s celým naším redakčním týmem jen o pár metrů dál, přímo do vizážistického studia Marion. Zde si Irenu vzala do parády Marie Tyburcová a postarala se nejen o krásné líčení, ale také o úpravu nehtů.

Foto: Petr Makovička

Jemné nalíčení Ireně slušíFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Nezapomnělo se ani na nehtyFoto: Petr Makovička

A jaké outfity doporučila Ireně stylistka? „Vybrala jsem pohodlné materiály, jako je bavlna nebo odlehčená džínovina, která je velice příjemná a vzdušná. Maminkám doporučuji, aby se nebály pestrých barviček, které je rozzáří, a nezapomínaly na doplňky včetně různých korálů. Ty totiž mnohdy mohou posloužit i jako hračka pro děti,“ říká Míša Svobodová s tím, že jsou pro maminky nejvhodnější různé vzory a potisky, neboť jejich oblečení dostává s dětmi pořádně zabrat. A jistě nám zkušené maminky dají za pravdu, že upatlané ručičky jejich ratolestí a venkovní aktivity s nimi dokážou své.

Na pískoviště

Na foto: tričko (Attrattivo 1250 Kč), kalhoty (Attrattivo 1750 Kč), brož (Attrattivo 390 Kč), balerínky (Mixer 850 Kč), náramky (Orsay 169 Kč)

Na procházku do přírody

Na foto: tunika (Promod 899 Kč), háčkovaná vestička (Promod 699 Kč), džíny (Promod 999 Kč), balerínky (Mixer 850 Kč), náušnice (Promod 299 Kč)

Na schůzku i kávičku

Na foto: tílko (Orsay 169 Kč), sukně (Orsay 679 Kč), pruhované bolerko (Orsay 499 Kč), lodičky (Mixer 840 Kč)

Na nákupy

Na foto: tunika (Promod 499 Kč), kalhoty (Promod 999 Kč), balerínky (Mixer 850 Kč), šátek (Promod 599 Kč), korále (Promod 399 Kč)

Ještě si myslíte, že maminky na mateřské či rodičovské dovolené nemohou být šik? Tak zalovte pořádně ve skříni nebo si dopřejte nějaký nový kousek a oblékněte se do pestrých barviček a hravých doplňků. Uvidíte, že vás hned každý pochválí a navodíte si s příchodem jara a sluníčka hned i lepší náladu.

Reklama

Související témata:

Načítám