Hlavní obsah

Prožijte porod jako orgasmus!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Porod může být i příjemným zážitkemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porod jako orgasmus? Že je to nesmysl? Není! Některé ženy dokáží porod vnímat jako vyvrcholení sexu! Neobvyklý pohled propaguje Američanka Debra Pascali Bonaro. S vlastním autentickým filmem Orgastický porod jezdí po celém světě a učí ženy, že porod nemusí znamenat trauma pro ně ani jejich dítě!

Článek

Porod dítěte je pro ženu snad nejdůležitějším okamžikem života. Staletí bylo rození vnímáno jako otřesná, bolestivá a traumatizující křeč, kterou žena s dítětem přežijí nebo také ne. S pokroky v medicíně se konkrétně Česká republika stala jednou ze zemí, kde umírá při porodu a těsně po něm nejméně dětí a žen na světě.

Porod přece začíná sexem!

Drtivá většina porodů se přitom odehrává v nemocničním prostředí. To je podle agitátorek za návrat přirozenosti do porodu tím nejméně vhodným místem! Porodní asistentky a porodní báby v Čechách naopak propagují u zdravých žen porod doma. Zlobí se na lékaře, že je v tom dost nepodporují. „Domnívám se, že žena bez jakýchkoli zdravotních komplikací v průběhu těhotenství může rodit doma. Pochopitelně za asistence školených porodních bab," říká porodní asistentka Marcela Zusková.

Debra Bonaro jde o hodně dál. Tvrdí, že porod přece těsně souvisí se sexem (!) Nejenže žena za příznivých okolností nemusí rodit v nemocnici, ale může rození dítěte pociťovat jako koncentraci ženské síly, její vzepjetí do obrovské sexuální energie. Ta může ženě během porodu přinést tělesnou slast, nikoli bolest!

Nebojte se porodu

Zmíněným filmem Orgasmic Birth Debra Bonaro ovlivnila tisíce žen po celém světě. U nás v Čechách se díky iniciativě asociace porodních asistentek veřejně promítal na řadě míst vloni na podzim. DVD je pro zájemce k dostání na trhu. Film je kontroverzní, bortí zažité představy. „Připadala jsem si jako v Jiříkově vidění. Film ukazuje zrození nového života až v mystickém zobrazení ženské životní síly! Ženský princip hraje podstatnou roli i v ovlivnění ženy při vnímání pocitů při porodu. Nevím, jestli jsem schopna porod vnímat jako orgastický, ale rozhodně mě to zbavilo hodně strachu a obav z rození dítěte," říká Klára, studentka z Prahy.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Málo žen tvrdí, že porod je příjemný zážitekFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zachovejte si zdravý rozum

Ženy, co už rodily, jistě potvrdí, že na bolest při porodu se strašně rychle zapomíná. „Kdyby byl porod prožíván orgasticky, možná by rodilo podstatně více žen," říká s úsměvem Marcela Zusková. I když se to většině z nás asi nepovede, existují instruktážní kurzy pro těhotné. Ty dokážou (anebo se o to pokouší) ženu „naprogramovat" tak, aby pocity při otevírání porodních cest necítila bolestivě.

„Nejsem proti tomu, aby ženy chodily do těhotenských kurzů, ba dokonce aby je tam někdo ,učil' necítit bolest při porodu či jej prožívat jako orgasmus. Domnívám se však, že rodit by maminky měly v porodnici a ne doma. Riziko poporodních komplikací existuje vždy! Nelze přece srovnávat možnosti lékařů v nemocnici s možnostmi porodní báby při porodu doma, jestliže by nastala kritická situace," komentuje „porodní" diskusi soukromý gynekolog Petr Musil.

Co si myslíte o porodu vy? Může být vnímán jako orgasmus či jako druh sexuálního požitku?! Zažily nebo viděly jste něco podobného?! Napište nám na tohle zajímavé až provokativní téma svůj názor na info@proženy.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám