Hlavní obsah

Prozradíme vám tajemství dokonalého úklidu

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na fešného humanoida, ale také univerzálního pomocníka, který zvládne vysát i vytřít. Řekneme vám, jak správně kombinovat dva robotické pomocníky a dosáhnout dokonalé čistoty bez námahy.

Článek

Vše v jednom, nebo raději dva specializované přístroje s větší kapacitou a lepšími výsledky? Toto dilema řeší nejedna česká domácnost. Typickým příkladem jsou pračky a sušičky. Oba velké přístroje vedle sebe zabírají hodně místa, nad sebou zase vypadají divně. Dva přístroje v jednom představují nejelegantnější řešení z hlediska estetického, ale bohužel je i nejméně efektivní.

Přístroj „vše v jednom“ nemůže nikdy dosahovat kapacity ani výkonnosti přístroje specializovaného. Do jednoho prostoru totiž musíte vměstnat 2x tolik součástek, a to omezuje místo na samotný obsah. I proto vítězí spíše kombinace pračka plus sušička než pračka a sušička v jednom. A vítězství specialistů hlásí i další kategorie domácí elektroniky. Vezměte si takovou kávu.

Vsaďte na spolehlivý úklid

Dva přístroje, 2x lepší výsledek

Máme rychlovarné konvice, ale vedle nich stojí na kuchyňských linkách drahé přístroje na výrobu espressa, a dokonce i kapslové kávovary. Jejich funkčnost se z velké části překrývá, přesto každý z nich používáte jinak. Espressovač sice dokáže naplnit hrnek horkou vodou, do kterého následně můžete vložit pytlík s čajem, ale komu se chce čekat, než tam ta mašina natlačí 2 deci vody?

Požadavky na multifunkční přístroje vznikají neustále a napříč kategoriemi. Ne vždy jsou však vyslyšeny. Rovněž značka iRobot, specialista na robotické pomocníky, se otázkou spojení několika produktů v jeden dlouhodobě zabývá. Vytírač Scooba například dokáže vysát drobné nečistoty a prach, a teprve následně zahájí vytírání.

I přes tento úspěch však ani Scooba není plnohodnotnou náhradou robotického vysavače. Stejně jako ve světě přípravy nápojů nebo prohlížení multimediálního obsahu (mobily, tablety, televize a počítače) jsou i v oblasti domácího úklidu možnosti spojování dvou produktů do jednoho značně omezené. Nechcete-li mít doma obrovské kraksny, budete se muset naučit žít s vícero roboty (stejně tak jste se naučili žít s vysavačem, kýblem a mopem).

Robotický vysavač Roomba

Roomba jako robotický standard

Představte si robotický vysavač iRobot Roomba. Od svého uvedení na trh v roce 2002 nasbíral do dnešního dne více než 10 milionů prodaných kusů napříč světem a prošel několika generačními obměnami. Díky technologii iAdapt Roomba dosahuje 99 % pokrytí vysávané plochy (to nezvládnete ani s klasickým vysavačem), nezamotá se do kabelů, nespadne ze schodů, vysaje podél zdí i pod nábytkem, sama se zajede dobít či oznámí plný koš.

Zákaznická spokojenost například na portálu Heureka dosahuje téměř 90 % a spolehlivost bez několika desetin téměř 99 %. Také čeští zákazníci postupně přicházejí na to, že Roomba není technologická hračka ani módní výstřelek, ale praktický pomocník na úrovni pračky, sušičky nebo mikrovlnné trouby – jen daleko chytřejší a samostatnější. Chcete-li tedy zbavit podlahy prachu, nečistot, drobných kamínků nebo i štěrku, Roomba odvede svou práci.

Robotický mop Braava

iRobot Braava místo mopu

Ale co vytírání? Řekněme, že Roomba právě vysála předsíň, což díky protilehlým kartáčům a dostatečnému výkonu udělala kvalitně. Stále však zbývá zbavit podlahu různých šmouh a stop od bot či pacek vašich miláčků. A přesně v tento moment nastupuje iRobot Braava. Robotický mop Braava vznikl v reakci na požadavky zákazníků napříč světem. Není to výmysl produktových manažerů, obchodního ředitele či rozmar majitelů.

Robotický mop iRobot Braava navazuje na Roombu přesně tam, kde ona končí. Z podlahy zmizely hrubé nečistoty, nastal čas všechno vytřít. A tohle Braava dokáže dokonale, což potvrzují nezávislé testy. Kombinace utěrky z mikrovlákna, nádržky na čistící roztok systému Pro-Clean, která udržuje utěrku neustále vlhkou a inteligentní navigace NorthStar, umí doslova zázraky. Braava efektivně vytře celou plochu a zanechá za sebou nablýskanou podlahu.

Přesně tahle slova používají nároční techničtí žurnalisté. Nablýskaná podlaha, rozumíte? Braava přitom nevydává během vytírání žádný zvuk, takže může pracovat i v noci, zatímco spíte nebo sledujete televizi. Robotický vysavač iRobot Roomba a robotický mop iRobot Braava tvoří dokonalý tým, který vás zbaví nepříjemných starostí spojených s úklidem.

Až se vám budou zdát dva roboti na jednu domácnost moc, vzpomeňte si na pračku a sušičku nebo tablet a počítač.

Reklama

Související témata:

Načítám