Hlavní obsah

Poprvé u jeho rodičů! Jak zabodovat?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Navštivte jeho rodiče ve správnou dobuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

První představení v rodině vašeho miláčka vždy přináší rozpaky. Taky vás to čeká a nevíte, jak u jeho rodičů zabodovat?

Článek

Po sbalení následuje vztah (teda aspoň většinou) a přirozeným vývojem je návštěva rodičů vašeho protějšku. Ať je člověku dvacet, třicet nebo čtyřicet let, vždy je z této události nervózní. Obstojím? Jak mám zapůsobit? Co si mám obléct?

Jelikož taková událost bývá totálním prověřením vašich kvalit, nespěchejte na ni, pokud si nejste jistá, že ještě nenadešel ten správný čas nebo váš vztah není tak vážný. Nejenže si ušetříte nervy, ale i rodiče budou více v klidu, protože představení berou za něco závazného. To, že vaše láska za měsíc vyprchala, může pro ně znamenat citovou újmu.

Lehko na cvičišti

Pamatujte, že vy jako žena s sebou nic na první návštěvu nepřinášíte, teprve při druhé nebo třetí schůzce je vhodné maminku obdarovat maličkostí. Předem se poinformujte, jestli jeho rodiče nemají doma nějaké zvíře. O papouškovi nebo pejskovi si něco nastudujte, abyste pak mohla poznamenat: „Jé, vy máte pudlíka! Ti jsou tak veselí a hraví!"

Co na sebe

Oblečení je prvním, podle kterého si o vás udělají obrázek. Žádné hluboké výstřihy ani krátké sukně. Džínsy a svetřík nebo košile, zajímavé tričko s výšivkou splní svůj účel. Starší generace si potrpí na nenápadné odstíny barev - v tom případě malé respektování neuškodí. Maminku budete zajímat celá, od barvy vlasů po upravené ruce. Make-up by neměl být moc výrazný, to by se jí nelíbilo. Běžné denní líčení (řasenka, lesk, tvářenka) bude tou zlatou střední cestou.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

První setkání bývá nejtěžšíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Téma k rozhovoru

S vděčným tématem se můžete vytasit už ve dveřích. Pochvalte byt nebo dům. Pokud uvidíte nějakou zvláštnost, zajímejte se o ni. Jedná se třeba o starožitnou komodu, obraz, fotografii ze svatby. Zvlášť tu znalecky okoukněte a poznamenejte: „Moc vám to tam sluší a vůbec jste se nezměnili!" (Potěší je to.) Vždy, když budete s konverzací v koncích, nenápadně si prolétněte místnost a najděte něco, o čem se dá prohodit pár vět - výhled z okna, barva závěsů, úžasný krb, po kterém taky toužíte... prostě cokoliv. Jen se přehnaně nerozhlížejte, abyste nevypadala jako zloděj. Jinak se vyvarujte hovorů o financích, jeho bejvalce, alimentech a politice - to je příliš tenký led.

Přehnaná chvála

Pozor na okaté podlézání. Nechtějte recepty na koláče ani tipy, jak vypěstovat stejně tak krásný bambus, jako je tenhle v obýváku. Přehnaný zájem o cokoliv může v někom vyvolat pochybnosti. A je to takové... průhledné.

To nejtěžší na konec

Odchod se považuje přímo za nejtěžší zkoušku, nesmí se protahovat ani uspěchat. Všeobecně platí, že po jídle a následném vypití kávy by se mělo ještě 15 - 20 minut počkat, než se s oroseným čelem začnete odebírat ke dveřím, za kterými se budete těšit, až se příště role obrátí.

Řečeno s trochou černého humoru: Pokud se s vámi dotyčný bude chtít stýkat dál, tak návštěva byla úspěšná. Hlavně budoucí tchyni je nutné ubezpečit, jak jejímu (vašemu společnému) Karlovi věříte. Poté by cesta k domovu jeho rodičů již neměla být tak klopýtavá jako poprvé.

Reklama

Související témata:

Načítám