Hlavní obsah

Punčochy - vyberte ty pravé

Foto: samhoto.cz/jiunlimited

Klasické punčochy už vyšly z módyFoto: samhoto.cz/jiunlimited

Reklama

Vyměňte fádní tělové punčochy za barevné! Módní diktát právě velí čím bláznivější a nápaditější, tím lépe. A máte-li dost odvahy, vyzkoušejte květinové nebo geometrické vzory, dodají vašemu oblečení novou dimenzi.

Článek

Co je dobré vědět

Jejich síla a tloušťka se označuje DEN (denier), čím je číslo nižší, tím jsou punčochy průhlednější a průsvitnější. Pro zimní období je optimální síla nad 20 DEN, absolutně neprůhledné jsou ty nad 50 DEN. Nejjemnější punčochy téměř k nerozeznání od pokožky mají pouze 8 DEN. Matové punčochy víc zeštíhlují nohy než ty lesklé, ale mat nemá nic společného s obsahem lycry, tedy s přilnavostí k noze.

Punčochy, nebo punčochové kalhoty?

Punčochy oproti punčochovým kalhotám mají erotický náboj. Můžou být upevněny podvazkovým pasem, ale víc trendy a běžnější jsou ty samodržící. Na noze drží díky silikonovým proužkům v horní části, jsou obvykle ozdobeny širokým krajkovým vzorem. U samodržících punčoch ztrácí lem po čase svoji pružnost, proto mají nižší životnost než punčochové kalhoty.

Barvy a vzory vybíráme ke konkrétnímu oblečení a příležitosti. Stálicemi jsou jednobarevné punčochy v tělové nebo černé barvě. V této sezoně se ve velké míře objevují nově odstíny fialové a vínové. Velmi pěkně ladí, když je zkombinujete s černou nebo šedivou. Čím výraznější punčochy oblečete, tím víc pozornosti k nohám přitáhnete.

Pro společenskou sezonu jsou hitem krajkové vzory. Ve velké míře se objevují i síťované vzory typu kabaret, a to i pro denní nošení. Když se pro ně rozhodnete, dbejte na to, aby vaše boty byly z těch dražších, v opačném případě působíte lehce ordinérně. Drobné vzory snese každá noha a každý věk, ale lépe vypadají ty tón v tónu než barevné, pokud vám není dvacet.

Foto: z.about.com

Móda povolila uzdu fantaziiFoto: z.about.com

Sbohem, spuštěná oka!

Společenské šaty a střevíčky s volnou špičkou vyžadují bosou nohu. Když není opálená nebo jsou na ní drobné žilky, vyřeší to bez problémů punčochy ve spreji. Obsahují částice hedvábí, zvlhčující a zpevňující složky, jsou voděvzdorné a bezpečně zakryjí drobné jizvy a žilky. Nanášejte na depilovanou nohu, zasychají do deseti minut a potom jsou vaše nohy hedvábné. Nástřik odstraníte lehce vodou a mýdlem.

Náš tip: Air Silk, 229 Kč, praktické malé balení, nahradí šest párů punčoch.

Naše vychytávky:

Runway sprey na utíkající oka (129 Kč), stříknout na obě strany vytvořené cestičky, má velikost laku na nehty, na rozdíl od něj zasychá téměř ihned a punčochy si nepřilepíte k noze.

Stays Put hold-up gel (276 Kč) pro samodržící punčochy, které začínají klouzat, resp. silikonové proužky jsou nefunkční... Nastříkejte stehno v místech, kde je chcete zafixovat, a už se ani nepohnou.

Reklama

Související témata:

Načítám