Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hledáte tip na rychlou, zdravou a levnou večeři? Pusťte zapečeného lilku plněném kuskusem. Uvidíte, že si pochutnáte!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Plněný lilek
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 g balkánského sýru
    7
  • 250 g kuskusu
    1
  • 2 ks lilku
Omáčka
  • 200 g zakysané smetany
    7
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 10 g soli a pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejdříve kuskus zalijte vroucím vývarem.

02.

Lilek podélně rozkrojte a vydlabejte dužinu. Tu nakrájejte nadrobno, mírně posolte a nechte asi 10 minut na utěrce vypotit.

03.

Potom ji smíchejte s balkánským sýrem pokrájeným na kostičky, nabobtnaným kuskusem a lístky čerstvého tymiánu.

04.

Zbytek lilku touto směsí naplňte, vložte do trouby a pečte asi 40 minut na 190 °C.

05.

Smíchejte ingredience na omáčku a podávejte se zapečeným lilkem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 958 kJ
Bílkoviny18,57 g
Tuky18,75 g
Sacharidy54,45 g
Sůl3,84 g
SAFA11,73 g
Vláknina7,25 g
Cukry6,86 g
Související témata:

Načítám