Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Přicházíme s dalším typem, jak nazdobit narozeninový dort, tentorkát v trošku bláznivějším stylu. Vyzkoušejte si zdobení ve stylu obmré a překvapte své blízké.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 l smetany ke šlehání
  • 3 g červené potravinářské barvy
  • 3 g růžového potravinářského barviva
Článek

Postup

01.

Smetanu vyšlehejte do tuha, část zní použijte k potření dortu ze všech stran a zbytek rozdělte na čtyři části. Jeden z dílů nechte bílý, další obarvěte do světle růžova, sytě růžova a poslední do červena. Obarvenou šlehačkou pak naplňte jednotlivé sáčky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

My jsme na zdobení použili čtyři různé zdobičky, abychom ještě umocnili pocit jakéhosi chaosu. Pokud toužíte po uhlazenější variantě, určitě zakončete všechny zdobicí sáčky zdobičkou s hladkým kruhovým otvorem. Začněte zdobit ze strany dortu. Vždy hubičkou nastříkejte menší kopeček a tupou špičkou nože ho rozmázněte směrem doprava. Pokračujte směrem dolů, střídejte barvy od bílé po sytě červenou. Pak se přesuňte o kousek do prava s tím, že nezapomeňte posunout barvy ob jednu. Vršek dortu pak zdobte do soustředných kruhů.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám