Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi zeleninová jídla? Pak určitě vyzkoušejte kukuřičný burger se špenátem a slunečnicovými semínky. Určitě za to stojí!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Burger
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 ks cibule
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 150 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g kukuřičné mouky
  • 250 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
K podávání
  • 1 ks červené cibule
  • 50 g salsy
  • 1/4 balení listového špenátu
  • 4 ks bulek
Článek

Postup

01.

Slunečnicová semínka nasucho na pánvi opražte a dejte stranou. Najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku osmažte na oleji, přidejte nasekaný špenát a česnek a nechte zavadnout. Přisypte mouku, sůl a pepř a zalejte vodou. Povařte do zhoustnutí, na závěr přidejte slunečnici a nechte trochu vychladnout.

02.

Z hmoty tvarujte burgery, které osmažte na rozpáleném oleji, až hmota zpevní.

03.

Podávejte v opečených houskách s kečupem či salsou, plátky červené cibule a špenátem nebo oblíbeným salátem.

Související témata:

Načítám