Hlavní obsah
Foto: remoska.cz

Foto: remoska.cz

Remoska je jeden z nejslavnějších českých vynálezů, ve kterém se dá připravit téměř všechno. Dnes v ní uděláme kuře.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžička soli
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 50 g žampionů
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dno remosky vyložíme plátky cibule, na kterou položíme stehna, podlijeme trochou vody, stehna osolíme, poklademe plátky másla, uzavřeme a pečeme 45 minut. Během pečení občas přelijeme šťávou, případně dolijeme do remosky vodu.

02.

Po tři čtvrtě hodině přidáme předem houby. Pečeme dalších 25-30 minut až stehna začnou na povrchu zlátnout.

03.

Nakonec šťávu lehce zaprášíme moukou a necháme 2-3 minuty zhoustnout. Pečená kuřecí stehna podáváme s rýží nebo bramborami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 900,75 kJ
Bílkoviny41,86 g
Tuky55,77 g
Sacharidy6,15 g
Sůl3,62 g
SAFA26,05 g
Vláknina1,76 g
Cukry3,28 g
Související témata:

Načítám