Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Asi každá máma (a nejen ta) zná ten zoufalý pocit, když potřebuje udělat teplou večeři, která je hotová za chvilku, a přitom nezruinuje její peněženku. Pro tyto případy pro vás máme tip, na řepné bramboráky.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g červené řepy
  • 2 ks brambor
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 ks vejce
  • 1/2 dl mléka
  • 1/2 hrnku strouhanky
Článek

Postup

01.

Řepu i brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno, kdo má robota se strouhací funkcí, ten vyhrál :-). Slijte nadbytečnou vodu, přidejte jako do klasického bramborákového těsta vajíčka, trochu mléka, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a podle potřeby strouhanku a zadělejte těsto.

02.

Předehřejte troubu na 170 stupňů. Na plech dejte pečící papír. Lžící tvořte malé bramboráčky a dejte upéct do trouby. Podávejte ideálně se zeleninovým salátem!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie996,13 kJ
Bílkoviny10,46 g
Tuky4,44 g
Sacharidy37,59 g
Sůl5,16 g
SAFA1,41 g
Vláknina4,46 g
Cukry12,94 g
Související témata:

Načítám