Hlavní obsah
Foto: siamionau pavel, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: siamionau pavel, Shutterstock.com

Už jste vyzkoušeli všechny recepty na bůček? A co ta varianta s grilem a medovou marinádou?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Marináda
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce medu
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic sójové omáčky
Maso
  • 1 kg bůčku
Článek

Postup

01.

Pět lžic sójové omáčky rozmíchejte se stejným množstvím oleje, přidejte tři lžíce nejlépe tekutého medu, 4 protlačené stroužky česneku a najemno nakrájenou cibuli.

02.

Plátky vykostěného masa lehce naklepejte a nařízněte, poté osolte a opepřete, pokud máte rádi pálivější jídla, přidejte i špetku chilli.

03.

Maso potírejte marinádou střídavě z obou stran přímo na grilu a grilujte na mírném ohni zhruba půl hodiny. Jako příloha se hodí čerstvý zeleninový salát a pečivo.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie5 206,41 kJ
Bílkoviny61,59 g
Tuky102,62 g
Sacharidy21,05 g
Sůl5,39 g
SAFA26,05 g
Vláknina0,84 g
Cukry16,9 g
Související témata:

Načítám