Článek
Postup
01.
Pár hodin před grilováním nechte maso při pokojové teplotě odpočívat potřené olivovým olejem a zlehka opepřené. Můžete ještě přidat šalvěj a černé pivo. Krkovice ugrilujte a na konci grilování opepřete a osolte.
02.
Bylinky natrhejte, a pak je pokrájejte najemno. V hmoždíři k nim přidejte kapary, ančovičky a česnek, trochu olivového oleje a pořádně rozemelte. Nakonec přidejte pepř a dijonskou hořčici dle chuti. Směs zalijte šťávou z půlky citronu, případně ještě přidejte některou z ingrediencí, aby výsledná chuť byla opravdu podle vašich představ.
03.
Natrhejte ledový nebo jiný oblíbený salát, přidejte třeba polníček. Nakrájejte ředkvičky, zalejte olivovým olejem, posypte mletým pepřem, solí, strouhaným parmezánem a promíchejte. Podávejte k masu se salsou. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo.