Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Grilování je oblíbená činnost v řadě domácností a pochoutky z grilu patří mezi nejoblíbenější. Proto vám dnes přinášíme další výborný recept. Vyzkoušejte krkovici s italskou salsou verde a salátem.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 800 g krkovice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
Salsa verde
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 hrsti listové petržele
  • 2 lžičky čerstvé pažitky
  • 2 lžíce kaparů
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka ančoviček
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
Salát
  • 1 ks ledového salátu
  • 1 svazek ředkviček
  • 50 g parmazánu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/4 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Pár hodin před grilováním nechte maso při pokojové teplotě odpočívat potřené olivovým olejem a zlehka opepřené. Můžete ještě přidat šalvěj a černé pivo. Krkovice ugrilujte a na konci grilování opepřete a osolte.

02.

Bylinky natrhejte, a pak je pokrájejte najemno. V hmoždíři k nim přidejte kapary, ančovičky a česnek, trochu olivového oleje a pořádně rozemelte. Nakonec přidejte pepř a dijonskou hořčici dle chuti. Směs zalijte šťávou z půlky citronu, případně ještě přidejte některou z ingrediencí, aby výsledná chuť byla opravdu podle vašich představ.

03.

Natrhejte ledový nebo jiný oblíbený salát, přidejte třeba polníček. Nakrájejte ředkvičky, zalejte olivovým olejem, posypte mletým pepřem, solí, strouhaným parmezánem a promíchejte. Podávejte k masu se salsou. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo.

Související témata:

Načítám