Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chcete se blýsknout před důležitou návštěvou, ale za celý den strávený v kuchyni by vám snad ani královská delegace nestála? Zkuste to jednoduše. Telecí řízky jsou snadné, a přitom efektní.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks telecích řízků
    1
    3
  • 1 dávka hladké mouky
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 hrst strouhanky
    1
  • 50 g tuku
  • 1 ks citronu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Řízky naklepejte mezi dvěma pláty potravinářské fólie (maso se tak nepotrhá) a postupně obalujte v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných se lžičkou soli a mletým bílým pepřem a nakonec ve strouhance. Odkládejte na pečicí papír.

02.

Smažte je ve vysoké vrstvě rozpáleného tuku asi 3 minuty z každé strany. Na bocích masa by se měly během smažení z oleje tvořit malé bublinky. Nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk a podávejte s plátkem citronu a vařenými bramborami nebo lehkým vídeňským salátem.

Související témata:

Načítám