Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chcete se blýsknout před důležitou návštěvou, ale za celý den strávený v kuchyni by vám snad ani královská delegace nestála? Zkuste to jednoduše. Telecí řízky jsou snadné, a přitom efektní.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks telecích řízků
  • 1 dávka hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 hrst strouhanky
  • 50 g tuku
  • 1 ks citronu
Článek

Postup

01.

Řízky naklepejte mezi dvěma pláty potravinářské fólie (maso se tak nepotrhá) a postupně obalujte v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných se lžičkou soli a mletým bílým pepřem a nakonec ve strouhance. Odkládejte na pečicí papír.

02.

Smažte je ve vysoké vrstvě rozpáleného tuku asi 3 minuty z každé strany. Na bocích masa by se měly během smažení z oleje tvořit malé bublinky. Nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk a podávejte s plátkem citronu a vařenými bramborami nebo lehkým vídeňským salátem.

Související témata:

Načítám