Hlavní obsah
Foto: jmattisson, Shutterstock.com

Foto: jmattisson, Shutterstock.com

Cibulová omáčka je výborná k vařenému hovězímu s bramborem. Už jste ji zkusili?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce tuku
  • 4 ks cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 kelímku smetany
Článek

Postup

01.

Na tuku (lepší je s přídavkem másla) zpěňte čtyři drobně nakrájené cibule. Až zesklovatí, poprašte je hladkou moukou a míchejte, dokud se nevytvoří kašička. Tu zřeďte vývarem, máte-li, nebo vodou s kostkou bujónu.

02.

Patnáct minut provařte, dosolte, opepřete. Můžete přidat trochu smetany, ale dobrá je i tak. Někdo si ji ještě rozmixuje dohladka, jinému chutná i s kousky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie464,45 kJ
Bílkoviny3,45 g
Tuky4,66 g
Sacharidy13,2 g
Sůl2,32 g
SAFA2,53 g
Vláknina2,83 g
Cukry6,23 g
Související témata:

Načítám